23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecial"Augustin Costinescu"

"Augustin Costinescu”

Monitorul Oficial RA anunta aparitia albumului "Augustin Costinescu/Alexandru Cebuc” (pret 82 lei). Lucrarea prezinta opera unuia dintre cei mai importanti plasticieni contemporani, Augustin Costinescu, artist consecvent in abordarea tematicii sale ce cuprinde balerine, arlechini, cai, alaturi de peisaje si naturi statice pline de culoare si lumina, nuantand starile sufletesti in fata spectacolului lumii. Albumul contine un frumos cuvant introductiv (tradus in limbile engleza si franceza), semnat de Alexandru Cebuc, Marturisirile pictorului, fragmente din cronici plastice si interviuri, fotografii. In cele 256 de pagini, cu 230 ilustratii color si 26 alb-negru, artistul aduce in fata cititorului iubitor de frumos tablourile in ulei pe panza sau pe carton panzat, desenele conte, in carbune sau in tus.
Sensibil manuitor al culorii, Augustin Costinescu da operelor sale o stralucire proaspata, uneori incandescenta, ca si o bogata incarcatura emotionala. Cititorii interesati de fenomenul artistic, iubitorii de frumos si pasionatii de pictura vor putea sa savureze imaginile de o calitate exceptionala, demonstrand autenticitatea talentului maestrului.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă