14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPutin: Vom face propriu sistem de plăţi pentru a nu mai depinde...

Putin: Vom face propriu sistem de plăţi pentru a nu mai depinde de Visa şi Mastercard

Putin: Vom dezvolta propriu sistem de plăţi pentru a nu mai depinde de Visa şi Mastercard

Rusia va creea un sistem naţional de plăţi, similar celui din Japonia sau China, a anunţat, joi, Vladimir Puţin, ca măsură pentru a elimina dependenţa de sistemul american de plăţi, informează agenţia de ştiri RIA Novosti.

”Astfel de sisteme funcţioenază foarte bine în Japonia şi China. La început acestea funcţionează la nivel naţional, pentru proria piaţă, iar acum au devenit foarte utilizate”, a spus Putin în timpul întâlnirii cu membrii Parlamentului.

Preşedintele rus a precizat că sistemul japonez de plăţi, care a început ca unul naţional, operează acum în 200 de ţări.

”De ce nu facem şi noi la fel? Trebuie să facem şi vom face”, a declarat Putin, adăugând că Banca Centrală va lucra împreună cu Executivul pentru crearea acestui sistem, însă va dura ceva timp.

Şeful de la Kremlin a spus că Moscova regretă decizia mai multor sisteme de plăţi de a-şi limita activitatea în Rusia, subliniind că aceste companii pierd astfel o piaţă mare şi profitabilă.

Miercuri, şeful Băncii Naţionale, Elvira Nabiullina, a afirmat că este necesară dezvoltarea unui sistem naţional de plăţi pentru a reduce dependenţa de Visa şi Mastercard după ce SUA a impus sancţiuni Rusiei care au condus la limitarea serviciilor acestor sisteme de plăţi pentru clienţii ruşi.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...
Ultima oră
Pe aceeași temă