23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialProteste la Montreal împotriva prinţului William şi soţiei sale

Proteste la Montreal împotriva prinţului William şi soţiei sale

În a opta zi a turneului lor în Canada, Prinţul William şi soţia sa, Catherine, s-au întâlnit cu câţiva veterani de război. Nu toţi canadienii au apreciat această vizită, iar mai mulţi manifestanţi antimonarhie s-au strâns în faţa unui spital de copii din Montreal să proteze, relatează NewsIn.

Unii dintre protestatari au scandat “Paraziţii”, sperând să trimită un mesaj că monarhia este învechită.

Montrealul se află în provincia Quebec, francofonă, unde o proporţie importantă din populaţie contestă monarhia britanică.

“Nu avem nimic cu William şi Kate, pur şi simplu vrem ca monarhia să nu mai conducă ţara noastră”, a explicat unul dintre manifestanţi, Sophie Turcot.

Anterior, în cursul unei vizite la Muzeul canadian al războiului, din Ottawa, cuplul regal s-a întâlnit cu veterani ai războiului din Afganistan şi ai diverselor misiuni pentru menţinerea păcii în care a fost implicată Canada, dar şi ai celui de al Doilea Război Mondial şi ai războiului din Coreea.

În timp ce discuta cu persoanele prezente în sală, Catherine i-ar fi spus unui fost soldat din vestul ţării că abia aşteaptă să îşi vadă soţul în cizme de cowboy, în cursul vizitei la Alberta de săptămâna viitoare.

Tot sâmbătă, William şi Catherine au plantat un copac, asemeni altor membri ai familiei regale britanice care au vizitat Canada în trecut.

Acest turneu este prima vizită internaţională a prinţului William şi soţiei sale, Catherine, după nuntă.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă