21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialProstul si impozitul

Prostul si impozitul

Stimati telespectatori, e groasa! Fotbalul romanesc este in pericol. Ies la iveala mizeriile. Era de asteptat, dar coruptia nu e simpla, ea este dublata de prostie.

In general, cei care fac bani si sunt stapani intr-un sistem dubios precum cel al fotbalului romanesc sunt considerati oameni inteligenti. Gresit, domnilor! Sunt prosti de-a dreptul. Un anume domn Penescu, despre care eu mare lucru nu stiam, nefiind microbist, a pastrat la el in birou inregistrarea momentului in care ii dadea spaga sefului arbitrilor din Romania, Gheorghe Constantin, in septembrie 2007, inregistrare care a ajuns pe mana DNA dupa o perchezitie facuta in casa respectivului. Sugestiv e titlul filmuletului facut de Penescu: "spaga GC".

Stirea aceasta am citit-o pe un site care la subsol avea comentarii de la cititori. Primul comentariu mi se pare perfect: "Daca e adevarat, trebuie judecati si pentru infractiunea de prostie". Asa-i, cititorul respectiv are perfecta dreptate. Asta, daca prostia ar intra sub incidenta noului Cod Penal, ceea ce nu se va intampla niciodata fiindca nu ne-ar ajunge puscariile. Prostia trebuie sa circule liber. asta-i rostul ei. Sa fie vesela, odihnita si surprinzatoare.
Inspirat de comentariul citat, cred ca am gasit o solutie pentru iesirea tarii din criza: impozitul pe prostie. Sa se instituie Administratia Nationala de Fiscalizare a Prostiei, formata din mai multi destepti, evident, care sa impoziteze prostia, in legea lor. Trecem criza cu crestere economica daca se face asta. Iar daca la prostia noastra adaugam si prostiile pe care le auzim de la Chisinau, pe bune, ne umplem de bani mai ceva ca arabii sauditi din petrol. Voronin a devenit un izvor de stupiditati rasturnate peste romani, doar-doar se scoate basma curata. si se va scoate, fiindca asa este sistemul. Revolutia de la Chisinau a durat de joi pana de apoi. Ce-o fi om vedea, dar prostiile rostite de la inaltele tribune moldovenesti vor face istorie, fiindca despre viitor nu poate fi vorba.

Mai grav imi pare insa ce se intampla cu criza. Forfetarul lui Pogea este de pus pe lista cu prostii impozabile. La fel si ordonanta care elimina deducerea TVA la masini cumparate de firme. Ca sa se protejeze electoratul mare, votant, s-a pus pe umerii firmelor o parte din greul crizei. Calul care trage ia bicele, se stie, dar daca pe langa bice ii arzi si niste pari peste picioare, calul ala nu mai trage caruta, el trage sa moara. Eu, personal, am o firma pe care o tin degeaba deoarece lichidarea ei m-ar costa o multime de bani si bataie de cap. Acuma o sa ma coste un impozit de 500 de euro pe an. De ce? Cifra de afaceri e zero taiat in patru. De ce sa platesc? Fiindca sunt prost, de aia, nu? asta-i impozitul pe prostie de care vorbeam mai sus. Deja este intrat in vigoare, dar ii spune forfetar. Acum m-am dumirit, domnu’ Pogea. Dumneavoastra ne luati de prosti, dar nu vreti s-o spuneti pe fata. si stiti de ce? Fiindca la intalnirea cu prostul stiti cine vine? Hotul, normal. Or, nici unui guvern din lume nu-i convine sa fie considerat hot, desi, in multe situatii, este obligat sa bage mana in buzunarele oamenilor si sa ii fure pur si simplu, de la obraz.
Si pentru ca suntem in Sambata Mare si asteptam Lumina sfanta, ma rog lui Dumnezeu sa se gandeasca un pic si la noi, fiindca doar in el ne-a ramas nadejdea.

P.S. Impletind inteligent spiritul electoral cu cel religios, dl Mircea Geoana a vopsit oua rosii de strut, mari, pe care a scris: "Mircea Geoana votat!". Ca raspuns, Traian Basescu a vopsit oua portocalii, dar nu de strut sau de gaina, ci de lemn, pe care a scris: "Adevarat v-am spart!".  Fiecare intra in campanie cu ouale lui. Mai multi cetateni din cartierul Zabrauti, enervati pe arestarea lui Gigi Becali, s-au decis sa ia lumina in noaptea de Inviere direct de pe stalpii de curent electric. Scurtcircuitul a lasat in bezna patru blocuri si a bagat in spital trei tigani electrocutati usor.
Paste fericit!

Toni Grecu
Toni Grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă