Autorităţile promit că peste doi ani se va relua circulaţia feroviară pe ruta scurtă între Bucureşti şi Giurgiu, întreruptă în 2005 din cauza prăbuşirii podului de la Grădiştea.
O delegaţie impresionantă, formată din ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, secretarul de stat Dragoş Titea, şi directorii CFR SA (compania responsabilă cu administrarea infrastructurii feroviare), Marius Chiper, şi CFR Călători, Iosif Szentes, a descins în comuna giurgiuveană Comana.
La faţa locului, oficialii sosiţi de la Bucureşti au discutat cu autorităţile locale despre importanţa redeschiderii liniei de cale ferată între Grădiştea şi Giurgiu. “Licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate este în faza de finalizare şi emitere a raportului procedurii. Pentru obiectivul Pod Grădiştea termenul a fost redus pentru că nu facem foarte multe studii de teren, nu este o reabilitare majoră şi sperăm ca în maximum nouă luni să avem studiul făcut. Dupa acest termen vom demara licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în doi ani ne propunem să construim podul. Poate că termenul stabilit de noi nu este foarte optimist pentru localnici, dar e realist. Facem tot ce se poate, am fost nevoiţi de foarte multe ori să ne adaptăm, să schimbăm scenariile, ca să putem aborda această problemă de o importanță deosebită pentru locuitorii acestei zone", a declarat Marius Chiper.
CITEȘTE și Goana dupa nisip ar putea sterge Gradistea de pr harta tarii
CFR SA a lansat deja procedura de achiziţie a studiului de fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferată pe tronsonul Bucureşti Nord-Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră (inclusiv Podul Grădiştea). Ministrul Răzvan Cuc a declarat, într-un interviu pentru „România liberă”, că circulaţia feroviară dintre Bucureşti şi Giurgiu se va relua mai repede decât se estimase, deoarece mai întâi va fi reconstruit podul de la Grădiştea.