25.3 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialProiecลฃii 2050: Muntenia ศ™i Oltenia migreazฤƒ โ€žรฎn masฤƒโ€ la BucureลŸti

Proiecลฃii 2050: Muntenia ศ™i Oltenia migreazฤƒ โ€žรฎn masฤƒโ€ la BucureลŸti

Pânฤƒ în anul 2050, populaศ›ia regiunii Bucureศ™ti – Ilfov va creศ™te cu 9,4%. Zona metropolitanฤƒ a Capitalei are în jur de 2,27 milioane de locuitori (fฤƒrฤƒ a lua în calcul navetiศ™itii ศ™i cei aflaศ›i în tranzit). În 2050, cifra va ajunge la 2,5 milioane de locuitori. În schimb, zona Muntenia-Sud va scฤƒdea cu 17%, iar în Oltenia scฤƒderea va fi ลŸi mai abruptฤƒ de 24%.

Eurostat a finalizat documentul Regional Yearbook 2016 care conศ›ine capitole dedicate politicilor regionale, populaศ›ie, sฤƒnฤƒtate, educaศ›ie, piaศ›a muncii, transport, agriculturฤƒ, societate. De asemenea, se fac proiecศ›ii pentru urmฤƒtorii cinci ani.

Primele informaศ›ii din acest studiu fฤƒcute public de Eurostat – instituศ›ia Comisiei Europene însฤƒrcinatฤƒ cu statistica – se referฤƒ la populaศ›ia din regiunile semnificative ale Europei.

În anul 2014, cea mai mare densitate a populaศ›iei pe kilometru pฤƒtrat se înregistra la Londra (10.283), urmat de Bruxelles (7.393), Ciudad Autonoma Melilla (6.479) ศ™i Viena (4.507). În comparaศ›ie cu aceste cifre, zona Bucureศ™ti-Ilfov este mult în urmฤƒ cu o densitate a populaศ›iei de 1.297 oameni pe kilometru pฤƒtrat, fiind totuศ™i a opta cea mai populatฤƒ regiune a Europei. Zona Muntenia-Sud are o densitate de 92 de locuitori pe kilometru pฤƒtrat, zona de Centru – 50 ลŸi zona de Vest – 57.
Densitate mare se  mai întâlneศ™te în: Praga (2.050),  Berlin (3.500) sau Istanbul (2.700). Se poate respira în regiuni precum: Tirol (58 de locuitori la un kilometru pฤƒtrat), Castilla (26). 

Cele mai citite

Noaptea Companiilor: Studenศ›ii sunt invitaศ›i sฤƒ exploreze sediile a 13 firme de renume

Pentru prima datฤƒ รฎn Bucureศ™ti, "Noaptea Companiilor", eveniment organizat de CBRE Romรขnia, lider รฎn consultanศ›ฤƒ imobiliarฤƒ ศ™i birouri, invitฤƒ studenศ›ii sฤƒ exploreze sediile unor...

Meta va face schimb de informaศ›ii cu douฤƒ bฤƒnci britanice pentru a combate fraudele online

Meta Platforms, compania-mamฤƒ a Facebook, a anunศ›at cฤƒ lucreazฤƒ alฤƒturi de douฤƒ bฤƒnci majore din Marea Britanie รฎntr-un parteneriat de partajare a informaศ›iilor, menit...

Romรขnia e gata sฤƒ limiteze importurile de ouฤƒ ศ™i carne de pฤƒsare din Ucraina

Romรขnia e pregฤƒtitฤƒ sฤƒ limiteze importurile de ouฤƒ ศ™i carne de pasฤƒre din Ucraina, anunศ›ฤƒ Ministerul Agriculturii ศ™i Dezvoltฤƒrii Rurale (MADR). Florin Barbu susลฃine...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ