17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPrimele subscrise de Allianz- Ţiriac au scăzut cu 17,6%

Primele subscrise de Allianz- Ţiriac au scăzut cu 17,6%

Compania de asigurări a fost afectată de scăderea afacerilor pe segmentul auto, evoluţie întâlnită şi în Ungaria.

Allianz-Ţiriac a încheiat primul semestru al anului în curs cu subscrieri pe asigurări generale de 98 mil. EUR, mai puţin cu 17,6% comparativ cu intervalul similar din 2010, când valoarea primelor brute subscrise a fost de 119 milioa-ne EUR, pe fondul evoluţiilor negative înregistrate pe segmentul auto. De asemenea, potrivit raportului grupului german Allianz, compania a realizat un profit operaţional de 2 milioane euro, atât pe segmentul nonlife, cât şi pe cel de asigurări de viaţă, profitul stagnând la 1 mil. EUR pentru fiecare segment, nivel menţinut din semestrul I 2009.

Potrivit portalului 1asig.ro, în acelaşi timp, asigurările de viaţă au adus companiei un volum de business egal cu cel aferent aceluiaşi interval al anului trecut şi al anului 2009, de 12 milioane euro.

Dat fiind faptul că profi-tul operaţional raportat de Allianz-Ţiriac la nivelul primelor trei luni ale anului în curs era de un milion de euro, rezultă că asigurătorul a încheiat cel de-al doilea trimestru pe break-even pe segmentul life. Rezultatul operaţional aferent segmentului nonlife nu a fost însă precizat la nivelul primului trimestru al acestui an.

Potrivit raportului publicat de grupul Allianz, cele mai importante efecte negative asupra rezultatelor din România le-au avut scăderea afacerilor pe segmentul auto ca urmare a reducerii tarifelor de reînnoire a contractelor, pe fondul condiţiilor economice nefavorabile, precum şi declinul vânzărilor auto.

„Unele ţări din regiunea Europei Centrale şi de Est au fost afectate în continuare de un mediu economic dificil. Au rezultat tarife mai reduse de reînnoire, în principal pe liniile de asigurări auto din Ungaria şi România”, se menţionează în raport. 

Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme plăcută, dar cu ploi răspândite în aproape toată țara

În următoarele două săptămâni, România va experimenta o vreme predominant plăcută, conform prognozei publicate luni de ANM. Totuși, ploile vor fi frecvente în majoritatea...

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă