30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPretul locuintelor noi va creste cu 15-20% pe an

Pretul locuintelor noi va creste cu 15-20% pe an

Potrivit unui raport al companiei Colliers International, pretul locuintelor construite in ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti va continua sa creasca in urmatorii doi-trei ani, in medie cu 15-20% anual, iar cererea va ajunge la 10.000 de unitati pe an, pana in 2010. "
Proiectele de buna calitate se vor bucura de o crestere mai mare, in timp ce altele, cum ar fi cele din zone neatractive, au toate sansele sa mentina preturile initiale", apreciaza analistii Colliers.
Anul trecut, apartamentele noi s-au scumpit in medie cu 20%, evolutia preturilor fiind, de asemenea, diferita in functie de proiect.
"Dezvoltatorii au crescut preturile in fiecare trimestru, pe masura ce volumul vanzarilor crestea si proiectul devenea mai cunoscut pe piata", se precizeaza in raport.
De asemenea, cererea pentru apartamentele de lux va creste odata cu consolidarea clasei cu venituri ridicate din Romania. Pe langa acestea, segmentul caselor de vacanta din complexurile de lux de la munte sau de pe malul marii va inregistra o evolutie importanta.
In perioada 2005-2006 au fost lansate pe piata 22 proiecte de locuinte, care totalizeaza peste 11.000 de unitati locative, insa pentru ca cele mai multe dintre acestea sunt de mari dimensiuni si vor fi construite in faze, mai putin de 5.000 de apartamente au fost scoase la vanzare pe parcursul anului trecut.

Cele mai citite

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă