17.5 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPreลŸedintele grec ลŸi-a anulat vizita la Berlin. Vezi motivul

PreลŸedintele grec ลŸi-a anulat vizita la Berlin. Vezi motivul

Prokopis Pavlopoulos, preşedintele Greciei, şi-a anulat vizită programată pentru marţi la Berlin. Pavlopoulos urma să fie primit de Joachim Gauck în capitala germană, însă Biroul preşedintelui german a confirmat joi că şeful statului elen nu mai vine în vizită, relatează site-ul TheLocal.de, preluat de Mediafax.

Informaţia a provocat imediat speculaţiii de presă, potrivit cărora anularea vizitei lui Pavlopoulos are legătură cu falimentul iminent al ţării sale.

Grecii sunt invitaţi duminică la urne, de către Guvernul condus de Syriza (extremă stânga), să spună dacă acceptă sau nu măsuri de austeritate dure solicitate de către creditorii internaţionali ai ţării în cadrul unui acord asupra unui plan de salvare a Greciei de la faliment.

O încercare de ultim moment a premierului grec Alexis Tsipras de a negocia un plan de salvare înainte de referendum s-a lovit de un adevărat zid miercuri, după ce Grecia nu a rambursat la termen, până la mijlocul nopţii de marţi spre miercuri, o rată către FMI din împrumutul uriaş pe care la contractat.

 

 

 

Cele mai citite

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Netanyahu spune cฤƒ Israelul se confruntฤƒ cu un rฤƒzboi pe ศ™apte fronturi

Netanyahu a afirmat cฤƒ Israelul are dreptul sฤƒ se apere ศ™i cฤƒ nu รฎi va uita pe cei 101 ostatici pe care รฎi va...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ