18.6 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSpecialPremii de 25.000 de lei la un concurs de matematică pentru elevi

Premii de 25.000 de lei la un concurs de matematică pentru elevi

Elevii pasionaţi de matematică din clasele IV – VIII se mai pot înscrie până pe 11 noiembrie, la cea de-a XV-a ediţie a concursului naţional Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Anul acesta, concursul va avea loc pe 26 noiembrie, între orele 9 -11, şi va consta în 30 de probleme tip grilă pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasele V – VIII. Competiţia se va desfăşura în fiecare judeţ, la unul sau mai multe centre, care urmează să fie stabilite şi comunicate până pe 20 noiembrie.

Înscrierile în concurs se fac online, pe site-ul www.luminamath.ro, de către profesorul desemnat de fiecare şcoală. Elevii care doresc să participe la competiţie vor contacta profesorul delegat al şcolii, pentru a fi înscrişi pe site-ul concursului şi vor achita acestuia taxa de 15 lei. Şcolile participante vor putea accesa online rapoartele cu rezultatele obţinute de elevi în perioada 3 – 6 decembrie 2011.

În funcţie de performanţele lor, elevii vor fi recompensaţi cu premii începând de la 800 de lei pentru locul I, 600 de lei – locul al II-lea, 400 de lei – locul al III-lea etc., urmând ca cei clasaţi pe locul al XX-lea să primească 150 de lei. În plus, se va premia cu o excursie în Turcia, la Istanbul, primul elev din fiecare categorie, în care sunt înscrişi minimum 250 de participanţi.

La ediţia precedentă a concursului, desfaşurată în toamna lui 2010, s-au înscris peste 43.000 de elevi din întreaga ţară.

Obiectivul concursului este de a creşte performanţele copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VIII-a înainte de Testarea Naţională, de a-i familiariza cu testul – grilă şi atmosfera de examen.

 

Cele mai citite

Mesaj RO-ALERT în Prahova: Cod roșu de inundații miercuri noaptea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, miercuri seara, creşterea capacităţii operaţionale pe fondul unui cod roşu de viituri emis de hidrologi pentru...

Viktor Orbán bântuie cu Rapsodia maghiară demonii războiului

E clar lucrul: Viktor Orbán a luat în serios mandatul Ungariei la președinția Consiliului European. Încălțând ghetele de front peste ciorapii europeniști, s-a dus în voiaj...

Iohannis îi înțelege cel mai bine pe fotbaliștii Naționalei. Și el pierdut la scor de neprezentare în fața unui olandez

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis îi încurajează pe jucătorii echipei naționale de fotbal a României, după înfrângerea 0 – 3 în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă