16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialPrefectul de Mureş: În următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii,...

Prefectul de Mureş: În următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii, vom fi dominaţi de etnia romă

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a vorbit, joi, la o ceremonie la Palatul Culturii, despre o Românie „gregară, volubilă în exces”, declarându-se deranjat că terenurile din judeţ sunt cumpărate de firme româno-arabe şi avertizând, totodată, că şi românii şi maghiarii vor fi „dominaţi de etnia romă”

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a vorbit, la ceremonia de acordare a distincţiei „Fibula de la Suseni”, despre o Românie în care „parcă nu mai avem mize fundamentale” şi în care vede „oameni care nu există decât ca şabloane, mimetic, robotizat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Paşcan a evocat momentul Unirii din 1918, când au fost prezenţi la Marea Adunare de la Alba Iulia şi 102 delegaţi mureşeni, între care patru femei, declarându-se apoi deranjat de prezent.

„Ieri mă uitam la invazia de dive de la TV, din preziua Zilei Naţionale. E o Românie gregară, volubilă în exces”, a afirmat prefectul de Mureş.

El a susţinut că a fost nevoit să renunţe la a se mai uita la televizor, după ce a constatat că toate posturile TV erau „pline de dive” sau de ştiri despre cazul călugăriţei care a născut gemeni, în timp ce „sute de hectare de teren din judeţ sunt cumpărate de firme mixte româno-arabe”, acesta fiind un subterfugiu legal în baza căruia se primesc subvenţii.

Paşcan a arătat că a abordat acest subiect în discuţiile cu ministrul Agriculturii, aflând că 720.000 de hectare de teren sunt vândute, în România, unor străini, el apreciind că în acest fel românii ajung să nu mai fie proprietari ai terenurilor din propria ţară.

Totodată, Paşcan a avertizat că românii au un spor natural negativ.

„Ţineţi cont că România are un spor demografic negativ, ţineţi cont că predicţiile legate de demografie demonstrează că, în următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii, vom ajunge minoritari pe aceste meleaguri, vom fi dominaţi de etnia romă”, a afirmat el.

Distincţia „Fibula de la Suseni” a fost acordată, joi, directorului fabricii de tractoare agricole IRUM Reghin, Mircea Oltean, directorului staţiunii de cercetare BVN SEMTEST de la Sângeorgiu de Mureş, Mircea Aurel Roman, şi şefului Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Szabo Bela.

Distincţia se acordă, anual, prin ordin al prefectului de Mureş, unor personalităţi de excepţie din judeţ, iar pentru prima dată în cei zece ani de decernare aceasta a fost înmânată, joi, unui om de afaceri.

Directorul general al SC IRUM SA Reghin, unicul producător de tractoare articulate forestiere (TAF) din România, Mircea Oltean, conduce o societate privată cu 400 de angajaţi, care a reuşit să îşi extindă aria de afaceri la tractoare agricole, anul trecut, şi să lanseze în acest an o nouă generaţie de tractoare forestiere, care respectă toate normele europene privind poluarea şi siguranţa în exploatare.

Potrivit fostului prefect al judeţului Ovidiu Natea, care a rostit „Laudatio” pentru profesorul universitar doctor Mircea Aurel Roman, acesta a făcut parte, în 1978, din echipa care a realizat primul transplant de zigoţi la bovine din România, de-a lungul anilor primind diverse premii pentru activitatea ştiinţifică de excepţie, care a contribuit la dezvoltarea medicinei veterinare româneşti.

Profesorul universitar doctor Szabo Bela, şeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, este recunoscut pentru activitatea sa de cercetare, care a contribuit, printre altele, la programul de fertilizare in vitro elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc în sala mică a Palatului Culturii, în prezenţa subprefectului Barczi Gyozo, a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Mureş Szabo Arpad şi Cristian Chirteş, a deputatului Kelemen Attila, a directorului Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Gasparik Attila.

Cele trei personalităţi se adaugă astfel celor 58 care au primit „Fibula de la Suseni” în cei zece ani de când se acordă distincţia.

„Fibula de la Suseni” reprezintă o distincţie militară veche de peste 2.000 de ani, descoperită în localitatea mureşeană Suseni în anul 1923, copii ale acesteia fiind acordate de Prefectura Mureş în fiecare an, în mod tradiţional, de Ziua Naţională, alături de diplome de excelenţă, unor personalităţi marcante ale judeţului.

Cele mai citite

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...

Rasa Ciobănescul românesc corb a fost recunoscută oficial la nivel internațional

O rasă românească de câini, Ciobănescul românesc corb, a fost recunoscută oficial la nivel mondial de Federația Chinologică Internațională, devenind a patra rasă națională...

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă