15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialPovestea anorexicei virgine care nu a fost invitată niciodată la cină

Povestea anorexicei virgine care nu a fost invitată niciodată la cină

O anorexică aflată sub tratament povesteşte cum se luptă de 18 ani cu boala care i-a distrus sistemul digestiv şi care o împiedică să mai mănânce vreodată normal.

Alison Walker, o britanică în vârstă de 33 de ani, a reuşit să învingă afecţiunea mentală anul trecut, însă trupul îi este încă fragil, scrie Daily Mail. Medicii au constatat că nu va mai putea mânca normal niciodată, deoarece sistemul digestiv i-a fost afectat grav. Alison poate mânca doar cu înghiţituri foarte mici şi orice aliment cu arome puternice, inclusiv legumele, o fac să vomite imediat.

Alison nu a fost niciodată sărutată de un bărbat, nu a făcut niciodată sex. Nu a putut accepta nicio invitaţie la cină sau să iasă la bere cu prietenii. Nu a băut niciodată alcool. Întotdeauna a visat să ia o masă normală sau să se bucure de o prăjitură sau o ciocolată. A încercat să mănânce ca toţi ceilalţi. Nu a putut. A vomitat totul imediat.

„Nu e deloc o fericire să trăieşti viaţa mea. Ce trăiesc eu depăşeşte orice închipuire. Mi-am petrecut 18 ani prin spitale, învârtindu-mă într-un cerc vicios. E o suferinţă enormă. Practic, nu e viaţă”, povesteşte Alison.

Acum are o dietă foarte strictă, bazată pe alimente cu puţine calorii, cum ar fi iaurtul cu un conţinut redus de grăsimi. „Dacă aş mânca altceva, cum ar fi peşte sau legume, vomit imediat. Încă visez a tort sau chipsuri. Însă, e doar un vis”, mărturiseşte femeia.

Alison a fost diagnosticată prima oară cu anorexie în 1994, după o excursie cu şcoala. Şi-a provocat voma după ce mâncase o pungă cu chipsuri, iar colegii de clasă au râs de ea. Pe atunci cântărea 69 de kilograme. În mai puţin de un an a ajuns la mai puţin de 40 de kilograme. Aşa a ajuns să fie internată pentru prima oară într-o clinică specializată.

Timp de trei luni şi jumătate a fost nevoită să consume 3.500 de calorii pe zi pentru a ajunge la 50 de kilograme. Dar, după ce a revenit la şcoală şi nu mai urma un regim bazat pe multe calorii, Alison şi-a redus porţiile de mâncare şi făcea foarte mult efort fizic. După terminarea liceului, în 1998, a ajuns din nou în spital. Cât se afla sub supravegherea medicilor, Alison mânca normal şi lua puţin câte puţin. Cum revenea acasă îşi relua obiceiurile. Din 1998 a fost internată o dată şi chiar de două ori pe an, într-o clinică.

Anul trecut, medicii au constatat că stomacul femeii era practic distrus, astfel că i-au montat un tub prin care Alison era hrănită zilnic cu 1.500 de calorii, doar cu lichide. Abia de anul acesta femeia a început să mănânce alimente adevărate. Acum, medicii susţin că Alison are o greutate normală şi îi ţin dieta sub control.

Cele mai citite

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

Aproape jumătate de milion de șomeri în România

Rata șomajului a urcat în august la 5,5% Noi date vin de la Institutul Național de Statistică. Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă