17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPopii si fotbalistii, mai presus de lege?

Popii si fotbalistii, mai presus de lege?

Mare emotie, mare! Antrenorul nationalei a fost dus la DNA. Vai, vai, vai! Piturca asta n-o fi si el tot un cetatean? Piturca asta o fi mai presus de lege, cum era candva "toar’su’"? S-au pus sa-l planga alde Gigi Becali, ins cu dosare in curs, inca nerezolvate, unu’ Dragomir, caruia i se tot spunea "domnule presedinte", ca, in vremurile noastre, multi infractori de altadata, multi derbedei ajunsi cate ceva in jurul fotbalistilor care, doar ei, joaca pe teren, sunt personalitati, "persoane publice", cum tot cotcodacea unul dintre cei doi. E de ajuns sa te uiti la lumea asta a fotbalului romanesc, la profitorii ei vreau sa zic, sa le privesti fruntile cat lama de ras de altadata, pe cant, nu in latime, ca sa-ti dai seama ce o sa le iasa pe gura atunci cand vor fi intrebati, ce "ganduri" le strabat creierasele pregatite numai sa faca bani cu orice pret.

Primul care s-a pronuntat, indignat nevoie mare, acest Gigi Becali, in continuare agramat si stupid, e chiar cel din cauza caruia antrenorul nationalei (ei nici nu mai spun care nationala, celelalte nici nu conteaza, doar nu aduc bani) de fotbal a patit-o, s-a gasit sa trimita un ins cu o sacosa cu un milion si jumatate de euro taman prin preajma unui meci care ar fi servit Stelei daca era castigat de cine trebuia. si cand procurorii s-au autosesizat, a inceput sa se jure ca de fapt banii erau pentru o tranzactie cu terenuri. si tranzactia se facea chiar pe stadionul de la Cluj, unde s-au petrecut faptele. Dupa care cine ii acuza pe procurori ca sunt uneltele lui Basescu, ca totul nu e decat o inscenare politica? Pai, chiar Gigi Becali, cel care, de altfel, spusese de multe ori inainte ca o sa-i recompenseze el pe fotbalistii de la U Cluj daca bat.

Celalalt ipochimen, Dragomir, este cel care a infiintat un ziar cu un titlu semnificativ pentru deontologia sa – "Atac la persoana". Orice ziarist stie ca atacul la persoana este nepermis in presa, e o cenzura liber consimtita. Ca sa nu vorbim de antecedentele sale de militian barbugiu, inchis cateva luni pentru practicarea jocurilor de noroc. Or, un asemenea individ, caruia societatea romaneasca de azi ii acorda totusi credit, ca atator si atator insi vulgari si corupti, vorbeste de coruptia din tara. Oricine ar fi retinut sau arestat, sau chemat la DNA, se gaseste cate un aparator sa sara cu "argumentul" ca "sunt atatia corupti in tara si tocmai pe el il iau".

Toate aceste gunoaie umane, ajunse azi pe val, demonstreaza clar si peremptoriu ca societatea romaneasca se afunda tot mai mult in trivialitate si mizerie morala, in prostie si mercantilism jegos. Mahalaua de altadata a invadat ecranele televiziunilor, mentalitatea si limbajul lui "cine sunt eu!", "pe mine nu ma ia astia!", adica procurorii, provine clar din ceea ce azi se cheama "cartiere", ca sa nu se mai cheme mahalale, ca altadata. Fata de astia, Tanase Lumanararu, imbogatitul de razboi din romanul "Intunecare" de Cezar Petrescu, ramane un lord.

Dupa nu stiu cate chemari la DNA, carora antrenorul nationalei si selectionerul unic al ei, cu rezultatele pe care le cunoaste toata lumea, nu le-a dat curs, sa te mai revolti ca a fost luat de la aeroport, de altfel, destul de discret, nu e decat o dovada de imensa prostie. Toti acestia isi inchipuie ca fotbalistii si cei din jurul lor sunt mai presus de lege. Nu e greu de dedus ca multi dintre acesti bisnitari, azi miliardari in euro, s-au bagat in fotbal tocmai spre a-si asigura imunitatea in fata justitiei. Ca toata lumea se uita la fotbal, nu-i asa?

"Rapirea" de la aeroport a lui Piturca a avut loc in ziua cand un senator PSD a sustinut din nou ca preotii trebuie sa fie exceptati de la legea cu privire la deconspirarea Securitatii ca politie secreta, sa scape de CNSAS, cu alte cuvinte. Popii si fotbalistii. Acestia sa fie noii favorizati ai democratiei romanesti, in mentalitatea unor Becali,  Dragomir si altii eiusdem farinae? Noroc cu procurorii de la DNA, ca nu s-au incurcat in asemenea prostii si au facut ceea ce trebuia facut pentru a demonstra, macar o data, ca nimeni nu e mai presus de lege.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă