17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPonta participă la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva

Ponta participă la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva

Premierul Victor Ponta participă, luni dimineaţă, la Liturghia oficiată cu ocazia Sfintei Sărbători a Cuvioasei Parascheva, la Catedrala Metropolitană din Iaşi, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Victor Ponta a ajuns la Catedrala Mitropolitană în jurul orei 10.45, după ce înainte s-a oprit, pentru câteva minute, la Primăria Iaşi.

Pe culoarul spre scena amenajată în faţa Catedralei Mitropolitane, unde este oficiată slujba şi unde se află oficialităţile, Ponta a fost aplaudat de câteva persoane, în timp ce din mulţime i s-a strigat „Măriţi pensiile”.

La slujbă se află câteva zeci de oficialităţi – autorităţi locale, judeţene, politicieni, între care Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Liberalii Relu Fenechiu, Mircea Diaconu şi Norica Nicolai asistă şi ei la slujbă, însă în mulţime.

Aproximativ 10.000 de pelerini vor participa, luni, la slujba religioasă de Sfânta Parascheva, de la Catedrala Metropolitană din Iaşi. Slujba se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare, şi nu în curtea instuţiei, ca în anii trecuţi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost, vineri seară, la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva. La ieşirea din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Dragnea a spus că s-a rugat pentru cei care „au gândit rău” cu dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA.

Citeşte şi: Dragnea, la moaştele Sfintei Parascheva: „M-am rugat pentru cei care au gândit rău cu dosarul ăla”

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă