21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticienii se inghesuie sa imparta sinistratilor ajutoarele colectate de la altii

Politicienii se inghesuie sa imparta sinistratilor ajutoarele colectate de la altii

» Zeci de institutii si politicieni au initiat, in ultimele zile, actiuni de sprijinire a sinistratilor din Suceava care au ramas fara case in urma inundatiilor. Multi romani au raspuns acestei initiative si au donat imbracaminte si alimente. De aici si pana la campania de imagine declansata de politicienii care au mers printre sinistrati cu ajutoarele stranse de la cetateni sau de la firme nu a mai fost decat un pas.

Sambata, la Suceava, au sosit sase camioane cu ajutoare pentru sinistrati colectate de organizatia PD-L din sectorul 6 al Capitalei. Convoiul intitulat "Caravana Solidaritatii" a fost condus de Elena Udrea.
Udrea s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, dupa care a mers in satele Moldovita si Argel, impartind ajutoarele umanitare colectate si vizitand casele inundate.

Foarte multi dintre oamenii carora apele le-au distrus gospodariile i-au invitat pe cei care le-au adus ajutoarele sa le vada casele inundate si pline de mal, insa niciunul nu a implorat mila. O femeie de 60 de ani, din localitatea Argel, surprinsa ca au venit ajutoare si in satul ei, continua sa spuna ca va avea mult de munca dupa ce i s-a prabusit casa. Batrana nu a cerut altceva decat sa vina oamenii care impart ajutoare sa-i vada si casa ei si pe cea a vecinilor, convinsa fiind ca imaginile prezentate in ziare si la televizor nu sunt suficiente pentru a vedea prin ce necaz au trecut satenii cand le-au fost inundate casele.
Au trimis ajutoare familiilor sinistrate mai multe hipermarketuri, Fundatia "Salvati copiii", mai multe primarii si prefecturi din tara care au colectat ajutoare de la cetateni, Ambasada Azerbaidjanului, Ambasada Cehiei sau Crucea Rosie. Ajutoarele primite au constat in bani, materiale de constructii, imbracaminte, alimente si au fost distribuite in functie de necesitatile fiecarei localitati afectate de viitura.

» Primele containere pentru sinistrati
Primele 15 containere in care vor fi cazati sinistratii din comuna Radauti Prut din judetul Botosani ale caror locuinte au fost distruse de apa au ajuns, in noaptea de vineri spre sambata, la destinatie. Alte 14 module puse la dispozitie de Guvernul Romaniei urmau sa ajunga ieri. In comuna Radauti Prut aproximativ 200 de familii au ramas fara locuinte, necesitand sprijin din partea autoritatilor. Alte noua module sociale folosite pentru sinistratii vranceni afectati de inundatiile din vara anului 2005 au fost trimise catre persoanele afectate de inundatiile din nordul Moldovei.
Cele 11 module sociale au fost recuperate de la sinistratii care s-au mutat in locuinte noi si se aflau in custodia ISU Vrancea.

Cele mai citite

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

Amnistia fiscală stârnește suspiciuni din cauza grabei și lipsei de comunicare, avertizează experții

Amnistia fiscală recent adoptată de guvern continuă să ridice semne de întrebare, în special din cauza grabei cu care a fost aprobată și a...

Risc de sănătate publică în județele calamitate

Medicii infecționiști atrag atenția asupra îmbolnăvirii populației, din cauza contaminării apei Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat că localnicii din zonele afectate de inundații sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă