24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialPoliticienii din Galati nu au bani de chirie

Politicienii din Galati nu au bani de chirie

» Organizatiile PC, PSD, PDL si PNTCD sunt inglodate in datorii la plata chiriei.

» Chiria sediilor inchiriate de la primarie este modica, de numai 79 bani/mp.

In timp ce, anul trecut au "tocat" sume fabuloase pe materialele electorale din campaniile pentru alegerile locale si parlamentare, incercand sa ii convinga pe galateni sa le acorde voturile tocmai pentru ca ar fi dedicati intereselor orasului, liderii politici locali isi dovedesc lipsa de loialitate prin refuzul de a-si achita chiriile pe spatiile inchiriate de la municipalitate. Chiria este modica, de 79 de bani/luna, pentru fiecare metru patrat.

Conservatorii, fruntasi la restante
Pe primul loc in topul datornicilor se afla filiala Partidului Conservator, cu o datorie de 1.379 lei. Pe locul doi este organizatia judeteana PSD Galati, condusa de vicepremierul si ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, organizatie care a acumulat o datorie de 1.116 lei. Organizatia municipala a PSD, condusa de primarul Dumitru Nicolae, are sediul in spatiul de la "Romarta veche",  cumparat de PSD, asa ca nu se pune problema chiriei. La mijloc s-ar putea sa fie o incalceala a afacerilor imobiliare ale PSD Galati. Secretarul organizatiei judetene PSD, Avram Trandafir, spune ca PSD detinea cu chirie si imobilul de pe strada Eroilor, lipit de sediul PSD de pe strada Domneasca, imobil in care inainte de 1989 functiona sediul ziarului local. Intre timp, imobilul respectiv a fost demolat, dar pesedistilor le-a venit nota de plata. Terenul curatat de ruine a devenit acum "proprietatea" PSD, care l-a ingradit.

 

Intrebat daca pe acel teren nu ar putea fi construita o parcare etajata, dat fiind ca in zona se afla Prefectura, Consiliul Judetului si mai multe institutii publice, primarul Dumitru Nicolae a dat un raspuns evaziv. In total, Alianta PSD-PC, componenta a actualei guvernari, are catre Primaria Galati o datorie de 2.495 lei. Cu 8 consilieri municipali PSD si 6 consilieri conservatori, PSD si PC detin si majoritatea in Consiliul Municipal.

Situatie speciala la PD-L
Cealalta formatiune aflata la guvernare, PDL, are o datorie de 1.173 de lei, dar si o situatie ceva mai speciala, pentru ca sediul din strada Universitatii a fost revendicat si retrocedat. "Ei au o problema, pentru ca sediul lor a fost revendicat si l-am si cedat. Inca nu le-am facut formele de preluare fostilor proprietari, dar o sa le facem in luna martie", spune primarul Dumitru Nicolae. La randul sau, presedintele organizatiei judetene PDL Galati, deputatul Mircea Toader, spune ca nu ar fi corect ca organizatia sa plateasca chirie si primariei, si noului proprietar: "Avem o notificare de la fostul proprietar, care a revendicat cladirea. Cu regrete, primaria nu a reusit sa apere interesele comunitatii si a pierdut si aceasta cladire, iar acum proprietarul ne solicita evacuarea si ne cere si chiria pentru perioada cat mai stam acolo. Pana negociem preturile, mi se pare incorect sa platim in doua locuri".
si PNTCD Galati figureaza pe lista, cu o datorie acumulata pe vremea fostului presedinte, Constantin Telegan. Noul presedinte, Marian Popa, a incheiat o reesalonare a platii si, din cele 1.400 lei datorati municipalitatii, a platit jumatate, ramanand de achitat 767 lei. Cel mai bine sta organizatia judeteana PNL Galati, condusa de deputatul Victor Dobre, care nu are nici un leu datorie. Explicatia pentru punctualitatea liberalilor la plata chiriei a venit de la primarul Dumitru Nicolae: "PNL-ul are bani, ca a fost la guvernare. Macar atata sa fi facut".

Cele mai citite

România rămâne printre țările cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

România continuă să se numere printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai accesibile credite ipotecare, conform unui raport realizat de platforma Ipotecare.ro...

România rămâne printre țările cu cele mai accesibile credite ipotecare din UE

România continuă să se numere printre statele membre ale Uniunii Europene cu cele mai accesibile credite ipotecare, conform unui raport realizat de platforma Ipotecare.ro...

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei se opune ca țara sa să devină „patrie alternativă” pentru palestinieni

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a exclus categoric marţi orice posibilitate ca ţara sa să servească drept "patrie alternativă" pentru palestinieni, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă