36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialPolitia a intervenit "en force"

Politia a intervenit „en force”

Aproximativ o suta de politisti francezi, inarmati cu scuturi, bastoane, casti de protectie si gaze lacrimogene, au descins in forta, in zorii zilei de ieri, in suburbia pariziana Musiciens, unde duminica s-au inregistrat ciocniri violente intre grupuri de tineri si fortele de ordine, transmite AFP.
Operatiunea a avut drept scop gasirea si arestarea persoanelor violente implicate in tulburarile de duminica, potrivit unei surse din politia franceza. Martori oculari au relatat ca, in jurul orei locale 6.00 (7.00, ora Romaniei), politistii au descins in mai multe imobile din cartierul Musiciens, zona Mureaux, au spart usile apartamentelor si au trecut la perchezitii, nu inainte insa de a-i lovi si imbranci pe ocupantii acestora.
„Circa 20 de politisti au intrat in apartament, ne-au lovit cu picioarele, pe mine si pe fratele meu, si ne-au pus sa ne intindem pe podea”, a povestit Adama, o fata de 17 ani, cu un hematom pe fata, a carei familie musulmana, formata din 15 persoane, se afla reunita in mod traditional la acea ora pentru rugaciunea dinaintea rasaritului. Marturii asemanatoare au fost facute si de alte familii „perchezitionate din greseala”, asa cum au afirmat politistii. Pe de alta parte, politistii au fost primiti cu violenta in suburbie, o masina a acestora fiind incendiata in urma operatiunii.
Duminica seara, sapte oameni de ordine au fost raniti in perimetrul Mureaux, dupa ce un tanar aflat la volanul unei masini a refuzat sa prezinte actele sale si ale masinii agentului de circulatie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă