17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialPloaie de medalii la Campionatul Naţional de Haltere

Ploaie de medalii la Campionatul Naţional de Haltere

Decizia de a deplasa o delegaţie numeroasă deplasată la Campionatul Naţional de Juniori de la Botoşani s-a dovedit a fi una bună pentru Constanţa, patru dintre cei zece sportivi ajunţi în Moldova revenind acasă cu medalii.

În total, sportivii de la LPS Constanţa au obţinut cinci titluri de campion naţional, iar CS Farul se poate lăuda cu trei medalii de argint, chiar dacă acestea s-au obţinut la o categorie unde se spera mai mult.

Dudoglu, şi restul

Competiţia moldoveană a confirmat, dacă mai era nevoie, că la Constanţa există un veritabil star al halterelor nu doar româneşti, ci chiar mondiale. 

Georgiana Dudoglu, multiplă recordmană naţională, a reuşit să se impună lejer la 44 de kilograme, şi şi-a mai adăugat în palmares trei titluri naţionale, deja o obişnuinţă pentru o sportivă care vizează titlul european luna viitoare.

Tot cu aur s-a întors acasă şi Marius Pechea, cel care a surprins pe toată lumea prin evoluţia de la 62 de kilograme. Sportivul legitimat la LPS Constanţa a câştigat titlul la stilul aucat şi la total, terminând şi pe locul secund la smuls.

Victoria sa a fost catalogată drept o surpriză uriaşă chiar şi de către antrenorul coordonator, sportivul constănţean fiind considerat cel mult un candidat la medalia de bronz.

Şi surprizele au continuat pentru Constanţa în ultima zi de competiţie, când Alexandra Dumitrescu, sportivă considerată de nivel mediu, a reuşit să urce pe podium la 63 de kilograme, cu trei performanţe de excepţie: 50 de kilograme la stilul smuls (bronz), 65 de kilograme la stilul aruncat (argint) şi 115 kilograme la total (argint). Astfel, deşi LPS Constanţa îşi propusese 4-5 medalii la naţionale, prestaţile sportivilor antrenaţi de Angheluş Beşleagă s-au dovedit mult peste aşteptări, prin cele nouă medalii cucerite la Botoşani.

La zestrea Constanţei a contribuit şi Bianca Dumitrescu, singura dezamăgire din lot, pentru că a ratat aurul aşteptat, şi a trebuit să se mulţumească doar cu trei medalii de argint.

Preşedintele de la LPS, Andrei Szemerjai, s-a declarat mai mult decât satisfăcut de rezultatele de la Botoşani, considerând că se demonstrează, încă o dată, că şcoala constănţeană de haltere este printre cele mai bune din ţară.

„Aceste medalii nu ne surprind prea mult pentru că ştim cum se lucrează aici. După episodul Pricop (Laura Pricop, sportivă care s-a retras din activitate pentru a se dedica… iubirii, deşi avea două medalii de aur la Campionatul European – n.r.) mulţi ne-au cântat prohodul, fără să ţină cont de calitatea tehnicienilor de la clubul nostru, iar acum am demonstrat că nimeni nu este de neînlocuit. Aştept în scurt timp rezultate de nivel european şi mondial pentru că aceşti copii au potenţial”, ne-a spus conducătorul de club constănţean.

Indemnizaţie pentru cei mai mici sportivi

Pentru viitor, lucrurile par să se aşeze pe un făgaş relativ normal după ce LPS Constanţa a reuşit să intre în Programul Pierre de Coubertin, un program prin care cluburile primesc o indemnizaţie de creştere a celor mai mici sportivi legitimaţi, indemnizaţie care este, la acest moment, de cinci ori mai mare decât pentru un junior.

„Avem şase copii cuprinşi în acest proiect, selecţionaţi după multe drumuri prin judeţ şi multe trialuri, şi ei reprezintă viitorul. Programul este unul deosebit de util pentru că foloseşte bani din accidezele pe tutun sau alcool, iar indemnizaţiile sunt cel puţin îndestulătoare pentru acest nivel”, ne-a spus Andrei Szemerjai.

·        70 de lei pe zi este indemnizaţia pe care o primeşte clubul pentru un copil care face sport de performanţă, prin programul Pierre de Coubertin, faţă de 13 lei în condiţii „normale”

 

 

Cele mai citite

Maximilian Ibrahimovic calcă pe urmele tatălui său! Suedezul a înscris trei goluri în patru etape

Fiul legendarului Zlatan Ibrahimovic, Maximilian, are un început de sezon excelent în echipa de juniori a lui AC Milan, marcând trei goluri în primele...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...

Rata de ocupare în Uniunea Europeană a crescut ușor în al doilea trimestru din 2024

În al doilea trimestru al anului 2024, rata de ocupare a persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani în Uniunea Europeană a...
Ultima oră
Pe aceeași temă