35 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialPlangeri la Politie legate de Legea 416

Plangeri la Politie legate de Legea 416

In cateva localitati din judetul Constanta, localnicii s-au scandalizat. De cateva zile, principalul subiect de discutie al localnicilor este Legea 416, a venitului minim garantat, care le da insomnii anumitor familii. Noii beneficiari ii acuza pe vechii beneficiari ai ajutorului social. Inspectorii Directiei de Munca au pornit niste anchete, care i-au pus pe jar pe acei oameni care au beneficiat pe nedrept de aceste ajutoare.

Perioada care se afla in atentia Directiei de Munca este 1 ianuarie 200431 iulie 2006, iar localitatile vizate sunt Dobromir, Topalu, Gradina si Sacele. Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Constanta (D.M.S.S.F.) s-a sesizat imediat in urma plangerilor inaintate Politiei de localnici. Verificarea activitatii primariilor legate de acordarea ajutorului social pe vechea lege, nr. 416, a dat peste cap aceste comunitati. Daniela Dragomir, directorul D.M.S.S.F. Constanta, a afirmat ca, potrivit raportului Politiei, cele mai multe reclamatii sunt legate de anumiti locuitori din localitatile Dobromir, Topalu, Sacele si Gradina, care au beneficiat si beneficiaza si in continare de ajutorul social fara a se incadra in prevederile legii.

Sa moara capra vecinului!

Fostilor beneficiari nu le convin prevederile noii legislatii, pentru ca restrange lista asistatilor financiar din partea statului. In aceste conditii, un numar mare de familii raman in aer pentru ca nu se mai incadreaza. Locuitorii care odinioara beneficiau de prevederile legii, isi denunta acum vecinii, care se bucura in continuare nemeritat de banii de la stat. Cei care vor fi trasi la raspundere sunt primarii acestor localitati deoarece ei si-au dat ultima semnatura pe aceste dosare, fara a mai verifica daca acele persoane se mai incadreaza sau nu in prevederile legii.

Dobromir ramane in topul sesizarilor!

Aceasta localitate bate orice record. Daca in municipiul Constanta sunt 571 de beneficiari ai Legii 416, Dobromir, cu mult mai putini locuitori, are peste 620 de beneficiari. Lasata pe mana consiliilor locale aceasta lege, se pare ca anumiti edili au reusit sa brambureasca prevederile ei.
Nu numai localitatea Dobromir a fost controlata, ci si Topalu, unde sunt 184 de titulari pe vechea lege, Sacele cu 111 asistati si comuna Gradina, cu alti 27. Potrivit directorului DMSSF Constanta, Daniela Dragomir, aceste controale vor continua si-n zilele urmatoare. Amintim ca luna trecuta s-au inregistrat mai putini beneficiari, respectiv 8205, in comparatie cu august, cand figurau 9.013. Principala cauza – restrictiile actului normativ, care este intocmit sa ajute chiar familiile cu situatii financiare deosebite.

Cele mai citite

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...

Avancronica optimei de finală de la EURO 2024 dintre România și Olanda

Naționala de fotbal a României se află în fața unei performanțe istorice la un turneu final al Campionatului European, Tricolorii putând depăși pentru prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă