15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialPetardele, în vizorul poliţiştilor

Petardele, în vizorul poliţiştilor

Poliţiştii au serios de muncă în ultimele zile ale anului 2011. Aceştia au intensificat controalele pentru a depista vânzările ilegale de petarde şi a altor materiale pirotehnice, iar în urma misiunilor respective au confiscat aproximativ 10.000 de petarde. Numai în ultimele 24 de ore, poliţiştii din judeţele Alba şi Timiş au confiscate aproape 6.000 de petarde. Astfel, în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni şi Sebeş, peste 3.000 de articole pirotehnice au ajuns în mâna poliţiştilor, care au încheiat peste 10 dosare penale. Nu a scăpat de poliţişti nici un minor în vârstă de doar 13 ani din Cugir, care avea asupra sa 60 de petarde.

9.000 la un sibian

De asemenea, poliţiştii din Timişoara şi Lugoj au efectuat controale în pieţele din cele două oraşe bănăţene, iar la final s-au ales cu aproape 1.500 de petarde şi au întocmit alte trei dosare penale. În acelaşi timp, poliţiştii orădeni au confiscat aproape 3.000 de petarde, iar cei clujeni au lăsat doi comercianţi ilegali fără 200 de pocnitori. Cel mai spectaculos astfel de caz, însă, vine dinaintea Crăciunului şi s-a înregistrat la Sibiu, acolo unde o persoană în vârstă de 19 ani a fost depistată cu 9.000 de petarde în casa în care locuia. Toate persoanele cercetate riscă amenzi între 3.000 şi 7.500 de lei, dar şi închisoare de până la un an.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă