26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 90% dintre francezi se opun aderării României la spaţiul Schengen

Peste 90% dintre francezi se opun aderării României la spaţiul Schengen

Peste 90 la sută dintre francezii care au răspuns unui sondaj realizat de publicaţia Le Figaro s-au opus aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Doar 8,52 la sută dintre cei peste 13.000 de respondenţi s-au declarat de acord ca românii şi bulgarii să adere, din ianuarie 2014, la spaţiul de liber schimb.

Pe forumul paginii unde a fost publicat sondajul au apărut aproximativ 300 de comentarii, majoritatea negative la adresa celor două naţii. Cei mai mulţi dintre francezi sunt nemulţumiţi de romi, pe care îi acuză că profită de dreptul la liberă circulaţie pentru a veni la cerşit.

Citeşte şi Victor Ponta: Decizia privind aderarea României la Schengen va fi una politică

Aceeaşi problemă a fost susţinută şi de către ministrul francez de Interne, Manuel Valls, care a declarat, marţi, că problema romilor nu poate fi rezolvată prin inserţie socială, deoarece numărul celor care vor să se integreze în Franţa este mic.

„Este iluzoriu să crezi că problema romilor se va rezolva doar prin integrarea lor. Este o populaţie cu un mod de viaţă total diferit de al nostru. Se poate spune că romii au vocaţia de a reveni în România sau Bulgaria”, a declarat Manuel Valls pentru postul de radio France Inter.

Mai mult, Manuel Valls a spus că „este indicat ca romii să se întoarcă în România sau Bulgaria şi pentru aceasta, Uniunea Europeană, împreună cu autorităţile bulgare şi române,pot face în aşa fel încât aceste populaţii să fie mai întâi integrate în ţara lor”.

Citeşte şi Zgonea: Belgia va sprijini România în aderarea la Schengen

Totodată, şi liderul opoziţie franceze, Jean-Francois Copé, i-a cerut preşedintelui François Hollande să nu mai menţină „ambiguitatea” asupra aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Copé s-a declarat ostil faţă de această aderare „atât timp cât problema circulaţiei şi instalării romilor nu va fi reglată”.

„Problema este că există o mare etapă la 1 ianuarie 2014”, a spus liedrul opoziţiei franceze. Ea „ar viza, dacă toată lumea ar închide ochii, ca Bulgaria şi România să beneficieze de aceleaşi posibilităţi ca toate celelalte ţări din Spaţiul Schengen„, a spus Copé.

Cele mai citite

A venit vestea! Cât va fi suspendat Drăgușin după roșul încasat cu Qarabag

Fundașul român Radu Drăgușin a fost suspendat pentru o etapă după eliminarea sa din meciul cu Qarabag în Europa League, un verdict mai blând...

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă