6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecialPeste 3.000 de cadre didactice se lupta pentru cele 507 catedre titularizabile

Peste 3.000 de cadre didactice se lupta pentru cele 507 catedre titularizabile

Dupa elevi a venit randul profesorilor sa aiba emotii. Este vorba de 48.609 cadre didactice la nivelul intregii tari care incep astazi examenul national pentru ocuparea unuia din cele 13.256 de posturi didactice vacante titularizabile si 28.655 de posturi didactice netitularizabile vacante sau rezervate, complete si incomplete.
In Capitala s-au inscris 3.382 de candidati si s-au scos la concurs 507 catedre titularizabile, la care se adauga inca 1.686 de catedre, care vor fi ocupate prin suplinire sau detasare la cerere, si 1.097 de catedre incomplete. Concursul national unic incepe la ora 10. In ideea de a evita supraaglomerarea, pentru concursul din acest an Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a organizat 11 centre de concurs unde va avea loc proba scrisa. Accesul candidatilor in sala de concurs este permis incepand cu ora 8, cel mai tarziu pana la 9, iar pentru rezolvarea subiectelor cadrele didactice au la dispozitie patru ore. Rezultatele la concursul national unic vor fi afisate in 22 iulie iar eventualele contestatii vor fi inregistrate la ISMB in perioada 23-24 iulie (in cel mult 48 de ore de la afisare). Pe 26 iulie se vor afisa rezultatele finale, dupa rezolvarea contestatiilor. Fata de anul precedent, numarul catedrelor titularizabile in Bucuresti este mai mic – 507 (608 in 2004). Cele mai multe catedre titularizabile sunt oferite pentru educatoare (108) si pentru disciplinele educatie fizica (105) si informatica (44). In schimb, la 13 specializari (matematica, chimie, educatie tehnologica, cultura civica, limba latina, limba greaca si limbile moderne/materne – germana, bulgara, maghiara, portugheza, rusa, japoneza si rromani) nu exista nici o catedra titularizabila in acest an. De asemenea, cele mai multe catedre netitularizabile sunt tot pentru educatoare (217), urmate de invatamantul special (149), informatica (122), limba engleza (120) si muzica (112).
Concurenta cea mai mare se inregistreaza pentru postul de profesor de limba engleza, unde s-au inscris 327 de candidati pentru 40 de posturi titularizabile si 120 netitularizabile, plus 64 de catedre incomplete. Alti 300 de candidati s-au inscris pentru ocuparea unuia din posturile de educatoare scoase la concurs (108 titularizabile si 217 netitularizabile) iar la alte trei specializari numarul inscrisilor este mai mare de 200, si anume 260 la educatie fizica, 296 la limba romana si 233 la matematica.

Centre de examen

Cele 11 centre de examen organizate in Capitala pe specialitati sunt in urmatoarele unitati de invatamant: l Colegiul National „Iulia Hasdeu” – limba romana l Liceul Teoretic "C.A. Rosetti” – educatoare l Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – educatie muzicala/muzica instrumentala, arte plastice/educatie plastica, discipline economice (profesori, maistri), cabinete de asistenta psihopedagogica l Scoala Centrala – limba engleza l Colegiul National "Gheorghe Lazar” – geografie, invatamant special l Colegiul Economic "A.D. Xenopol” – discipline tehnice, religie l Colegiul National „Mihai Viteazul” – educatie fizica, filozofie, psihologie, pedagogie, cultura civica l Colegiul National „Matei Basarab” – educatie fizica (antrenori), invatatoare l Colegiul National „I.L. Caragiale” – limba italiana, limba franceza, limba germana, limba spaniola, limba japoneza, limba latina, istorie l Liceul Teoretic „Al. Vlahuta” – biologie, matematica l Liceul Teoretic „Jean Monnet” – fizica, chimie, informatica. Subiectele pentru probele scrise au fost elaborate de Serviciul National de Evaluare si Examinare din cadrul MEdC, potrivit programelor de concurs aprobate prin ordin de ministru.
La fel ca la admiterea absolventilor de gimnaziu in invatamantul liceal, si repartitia profesorilor se va face tot computerizat. Repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin nota/media 7 va fi facuta computerizat, in doua etape – intre 27 si 29 iulie la nivel judetean, respectiv al municipiului Bucuresti pentru candidatii care provin din respectivul judet sau din Capitala si intre 30 si 31 iulie la nivel national, si anume a candidatilor care provin din alt judet. Dascalii care obtin o medie mai mica de 7, dar totusi peste 5 vor fi repartizati computerizat sau in sedinta publica la nivel judetean.

Cele mai citite

Tragedie în fața unei secții de votare din Argeș: Un bărbat de 87 de ani a decedat

Un incident tragic a avut loc duminică în comuna Cicănești, județul Argeș, unde un bărbat în vârstă de 87 de ani a murit în...

Prezenţa la vot la ora 15.30, la nivel naţional este 34,33%. În 2019, era 29,21%

Aproape 500.000 de români au votat până la ora 15.00 la secţiile de vot din străinătate, mai mulţi decât în 2019, când au fost...

Nicolae Ciucă: Am votat pentru acel candidat care poate să reprezinte valori ale democrației românești

Președintele PNL, Nicolae Ciucă  a votat în comuna Balotești, la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă a ajuns la ora 8 la o secție de votare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă