31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPeste 200 de maลŸini de lux, confiscate de la familia Ben Ali

Peste 200 de maลŸini de lux, confiscate de la familia Ben Ali

Cel puลฃin 234 de maลŸini de lux aparลฃinând rudelor preลŸedintelui tunisian destituit Ben Ali au fost confiscate de o Comisiei de exproprieri, condusฤƒ de ministrul Finanลฃelor Jaloul Ayed, a anunลฃat marลฃi presa tunisianฤƒ, citatฤƒ de AFP, scrie Mediafax.

 

Cele mai multe maลŸini au fost plasate sub supravegherea armatei în aลŸteptarea vânzฤƒrii sau exploatฤƒrii lor, potrivit aceleiaลŸi surse.

Una dintre aceste maลŸini, de marcฤƒ germanฤƒ, realizatฤƒ special pentru Leila Trabelsi, i-a fost oferitฤƒ cadou de aniversare acesteia de cฤƒtre soลฃul ei, preลฃul maลŸinii fiind estimat la 1,3 milioane de dinari (aproximativ 700.000 de euro), a precizat Tunis-Hebdo.

Potrivit inventarului maลŸinilor confiscate, fiica cea micฤƒ a cuplului, care este studentฤƒ, avea zece maลŸini de lux.

Familiile Ben Ali, Trabelsi ลŸi aliatele lor erau pasionate de lux ลŸi rivalizau între ele pentru posesia ultimului tip de maลŸinฤƒ.

Unii tineri ai familiei îลŸi înscriau prenumele pe plฤƒcuลฃele de înmatriculare în loc de numerele obligatorii ลŸi nimeni altcineva nu avea dreptul la geamuri fumurii.

Ginerele cuplului, Sakhr el Materi, ลŸi Belhassen, fratele Leilei Trabelsi controlau întreaga economie tunisianฤƒ, între care ลŸi sectorul de automobile de lux. Cei doi au fugit din Tunisia în momentul înlฤƒturฤƒrii regimului, la 14 ianuarie, primul refugiindu-se în Qatar, iar al doilea în Canada. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare care nu au fost însฤƒ executate.

Cele mai citite

Cine nu are partid sฤƒ-ศ™i cumpere

Inspirat de existenศ›a celor peste douฤƒ sute de partide รฎnregistrate รฎn Romรขnia, domnul Mircea Geoanฤƒ s-a gรขndit cฤƒ ar fi mai bine sฤƒ...

Creศ™tere de 8,1% รฎn comerศ›ul cu amฤƒnuntul รฎn primele ศ™apte luni ale anului

รŽn primele ศ™apte luni ale anului, cifra de afaceri din comerศ›ul cu amฤƒnuntul, un indicator esenศ›ial pentru consumul privat, a รฎnregistrat o creศ™tere de...

VIDEO Un elev de 14 ani este autorul atacului armat de la un liceu din SUA care s-a soldat cu cel puลฃin patru morลฃi...

Suspectul arestat รฎn urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puลฃin patru morลฃi ลŸi nouฤƒ rฤƒniลฃi รฎntr-un liceu american este un elev...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ