4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialPeste 200 de maşini de lux, confiscate de la familia Ben Ali

Peste 200 de maşini de lux, confiscate de la familia Ben Ali

Cel puţin 234 de maşini de lux aparţinând rudelor preşedintelui tunisian destituit Ben Ali au fost confiscate de o Comisiei de exproprieri, condusă de ministrul Finanţelor Jaloul Ayed, a anunţat marţi presa tunisiană, citată de AFP, scrie Mediafax.

 

Cele mai multe maşini au fost plasate sub supravegherea armatei în aşteptarea vânzării sau exploatării lor, potrivit aceleiaşi surse.

Una dintre aceste maşini, de marcă germană, realizată special pentru Leila Trabelsi, i-a fost oferită cadou de aniversare acesteia de către soţul ei, preţul maşinii fiind estimat la 1,3 milioane de dinari (aproximativ 700.000 de euro), a precizat Tunis-Hebdo.

Potrivit inventarului maşinilor confiscate, fiica cea mică a cuplului, care este studentă, avea zece maşini de lux.

Familiile Ben Ali, Trabelsi şi aliatele lor erau pasionate de lux şi rivalizau între ele pentru posesia ultimului tip de maşină.

Unii tineri ai familiei îşi înscriau prenumele pe plăcuţele de înmatriculare în loc de numerele obligatorii şi nimeni altcineva nu avea dreptul la geamuri fumurii.

Ginerele cuplului, Sakhr el Materi, şi Belhassen, fratele Leilei Trabelsi controlau întreaga economie tunisiană, între care şi sectorul de automobile de lux. Cei doi au fugit din Tunisia în momentul înlăturării regimului, la 14 ianuarie, primul refugiindu-se în Qatar, iar al doilea în Canada. Pe numele lor au fost emise mandate de arestare care nu au fost însă executate.

Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă