21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPercheziții la Constanța. într-un dosar complex de trafic de minori, proxenetism, trafic...

Percheziții la Constanța. într-un dosar complex de trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri și punere în circulație de bancnote false

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 3 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri. Doi bărbați au fost reţinuţi, informează IGPR.

În data de 26 august 2014 au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri precum și diferite substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc. Șase persoane au fost duse la sediul DIICOT Constanța pentru audieri. La activități au participat și polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale al IPJ Constanța, precum și jandarmi.

”Procurorii DIICOT –ST Constanța au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Neață Georgian (22 de ani)acuzat de trafic de droguri, și Mustafa Tanzer, 21 de ani, acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri, trafic de minori, proxenetism și punerea în circulație de valori falsificate”, informează DIICOT.

Procurorii notează că Mustafa Tanzer ar fi recrutat, în luna februarie 2014 o minoră de 13 ani și 11 luni, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, a adăpostit-o în mai multe imobile din municipiul Constanţa, i-a înlesnit practicarea prostituţiei furnizându-i clienţi ş i-a obţinut foloase patrimoniale din practicarea prostituţiei de către aceasta, însuşindu-şi banii astfel obţinuţi. Totodată Mustafa Tanzer este suspectat de punerea în circulație de bancnote falsificate, în ziua percheziției el deținând 17 bancnote false având cupiura de 100 USD.

”Față de inculpații Mustafa Tanzer și Neață Georgian există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunea de trafic de droguri, la percheziționarea imobilulului în care locuiau cei doi inculpați împreună cu victima minoră fiind găsite diferite cantități de cannabis 1, 8 grame, 5,8 grame, 311,6 grame, 53, 3 grame, precum şi 2 comprimate „ecstasy”, conţinând 3,4 methylenedioxymetamfetamine (MDMA), substanţă ce constituie drog de mare risc”, mai arată DIICOT.

Cei doi reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...
Ultima oră
Pe aceeași temă