33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialPatru bombe artizanale au explodat la Istanbul

Patru bombe artizanale au explodat la Istanbul

Patru bombe artizanale au explodat simultan, joi seara, în partea europeană a Istanbulului, fără a face victime, dar provocând pagube minore, relatează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Dispozitivele erau bombe asurzitoare şi erau amplasate în diverse locuri din patru districte diferite, precizează Anatolia. Mai multe geamuri au fost sparte în urma deflagraţiilor.

Una dintre explozii s-a produs în apropierea unei şcoli şi a unei biserici aparţinând minorităţii ortodoxe greceşti din cartierul Beyoglu, ceea ce a generat o atenţie deosebită din partea poliţiei, adaugă agenţia de presă. Atentatele nu au fost revendicate.

Grupări de extremă-stânga şi rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au comis în trecut atentate cu bombă în această metropolă din Turcia.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 852: Țara vecină anunță întreruperi de curent pe întreg teritoriul

Ucraina prevede întreruperi parţiale de curent electric pe tot parcursul zilei de astăzi în întreaga ţară, a anunţat operatorul Ukrenergo, explicând că reţeaua cunoaşte...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă