20.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialPatronii secţiilor de votare de la Mamaia sunt oamenii lui Mazăre

Patronii secţiilor de votare de la Mamaia sunt oamenii lui Mazăre

Legea prevede că este interzisă vânzarea/consumarea băuturilor alcoolice la o distanţă mai mică de 500 de metri de secţia de votare. Oare, într-un hotel sau într-un restaurant, fie el şi al lui Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu, la ce distanţă de urna de vot se pot afla sticlele cu băuturi alcoolice? Putem astfel specula faptul că, duminică, la referendumul pentru demiterea preşedintelui, cetăţenii din staţiunea Mamaia ar putea fi îmbiaţi cu o „cinzeacă” şi abia apoi invitati să pună ştampila pe buletinul de vot.

Probabil, pe teritoriul lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu nu prea mai contează ce prevede legea, pentru că dacă ar fi contat nu s-ar fi înfiinţat secţii de votare în sedii aflate la câţiva paşi de locurile unde se consumă alcool. Nu una-două secţii, ci 17 secţii, toate amplasate în staţiunea Mamaia la: Cazinoul „Mamaia”, Restaurantul ” Cleopatra”, restaurantul „Aurora”, Hotelul „Bavaria Blu”, Hotelul „Flora”, Hotelul „Mercur-Minerva”, Hotelul „Savoy”, Hotelul Modern, Ansamblul Rezidenţial Mamaia Nord ( Summerland), Hotelul Tomis, Complexul Aqua Magic, Hotelul Parc, Hotelul Victoria, Hotelul Doina, Hotelul Riviera, Hotelul Ambasador şi Restaurantul Vatra.

Criteriile legale de amplasare a unei secţii de votare, încălcate la ordin

Potrivit legii, incinta unei secţii de votare trebuie securizată astfel: intrarea/ieşirea, ferestrele, trebuie să fie sigilate atât pe interior cât şi pe exterior înainte cu cel puţin 12 ore înainte de votare cât şi după votare pentru a nu se suplimenta urnele cu voturi falsificate. Incinta trebuie să aibă o singură intrare şi trebuie să fie la o distanţă de cel puţin 500 de metri de o sursă de alcool. Aceste condiţii sunt îndeplinite DOAR de şcoli.

Circuitul într-o secţie de votare dintr-o şcoală diferă de mişcarea haotică dintr-un restaurant. Cum poate fi limitată mişcare/ vânzoleală dintr-un restaurant/ hotel/ cazinou de pe litoral în plin sezon? Cu cât vânzoleala este mai mare, cu atât mai uşor se pot băga în urne buletine de vot ale unor persoane care nu există sau nu s-au prezentat. Este greu de crezut că lideri PSD care deţin locaţiile din Mamaia pot asigura o securizare corectă a secţiilor de votare. Cu atât mai mult cu cât s-a renunţat la regulile de securizare a ştampilelor, a listelor suplimentare cu turiştii, nu mai există declaraţii pe propria răspundere că n-au votat şi-n altă secţie de votare, nu mai există camere video pentru a depista votul multiplu, nu mai există un birou electoral intermediar unde să faci reclamaţie, nu se mai fac procese verbale cu nereguli etc.

Cine sunt patronii secţiilor de votare de la Mamaia

Restaurantul ” Cleopatra” aparţine lui Vasile Chirondojan de la PSD, membru al echipei primarului Constanţei, Radu Mazăre. Restaurantul Aurora aparţine lui Mihalache Muşat şi el tot de la PSD, fost consilier local în mandatul trecut, apropiat al lui Mazăre.

La „Summerland” ( ansamblul rezidenţail Mamaia Nord), secţia de votare se va afla sub controlul lui Costică Zelcă, om de afaceri adânc implicat în parteneriate cu SC Millenium Global Trade Development SA, coordonată de Sorina Gina Hortolomei-Moscu, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre în afaceri.

Sorina a devenit celebră după ce l-a salvat pe Mazăre de un dosar penal. Mai precis, în 2009, Mazăre era cercetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru că, potrivit documentelor oficiale de la Registrul Comerţului, era în acelaşi timp primar al Constanţei şi administrator al SC Nisipuri SA. Imediat după ce a fost înştiinţat de ANI, Sorina Hortolomei, angajata lui Mazăre la firma SC Nisipuri, a dat un simplu telefon la Registrul Comerţului cerând rectificare şi în aceeaşi zi un judecător a făcut operaţiunea respectivă. În mod normal, firma depune o cerere la Registru, care trebuie apoi să facă un referat, care se trimite apoi la Judecătorie etc. Pentru salvarea lui Mazăre, totul s-a petrecut în aceeaşi zi, în urma unui telefon dat de angajata Sorina Hortolomei.

Acum Sorina are din nou un rol important în demiterea preşedintelui: are de securizat o secţie de votare în incinta Complexului Aqua Magic pe care îl administrează. În acest spaţiu de agrement funcţionează şi un bar deţinut de fiul lui Mazăre, Radu Mazăre jr.
După ce votează ( sau poate înainte) , cetăţenii se pot răcori la barul Mazăre. Despre terenul pe care este construit celebrul parc de distracţii din Mamaia Aqua Magic se ştie că a fost retrocedat de primarul Mazăre .

O altă locaţie numai bună votat la referendumul pentru demiterea preşedintelului este secţia de votare din incinta Cazinou Mamaia, situat pe un teren intabulat pe acte false de administraţia Mazăre, după cum precizează procurorii DNA în rechizitoriul în care l-au învinuit pe primarul Constanţei. Şi exemplele pot continua.

Cea mai clară situaţie este la secţia de votare de la Hotelul Flora care îi aparţine lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, prin SC XENOTI SRL unde cei doi sunt asociaţi.

Cele mai citite

Dispare amenda rovinietă? Aviz favorabil al Comisiei de Transport și Infrastructură

Șoferii ar putea beneficia de o modificare importantă în ceea ce privește plata rovinietei, conform unui proiect de lege inițiat de deputații PNL, care...

Șumudică avertizează: „Retrogradarea nu e exclusă!” după eșecul Rapidului cu FC Botoșani

Rapid București a suferit o înfrângere neașteptată în fața lui FC Botoșani, cu scorul de 0-2, într-un meci din etapa a 12-a a Superligii....

Ajutoare de 500 de milioane de euro pentru biocombustibili în România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat, pentru sprijinirea investițiilor în producția de biocombustibili, pentru o economie „zero net” În cadrul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă