18.6 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSpecialPatriciu, învins de „pixel"

Patriciu, învins de „pixel”

Şeful statului a câştigat procesul în care l-a acuzat pe Dinu Patri­ciu de „minciună şi trucarea unor filmări”, cu referire la imaginile difuzate în campania din 2009, în care apărea lovind un copil.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost obligat de ins­tanţă la plata a 50 de bani, daune morale, şi la publicarea deciziei jude­cătoreşti în două publicaţii cu tiraj naţional, în două numere consecutive, după ce preşedintele Traian Băsescu a câştigat procesul în care a cerut să se constate trucarea imaginilor care îl înfă­ţişează lovind un copil în timpul unui miting electoral din 2004. Filmul a fost prezentat de televiziunile de ştiri în campania electorală din 2009, în timpul unei emisiuni la care invitat era chiar şeful statului, în calitate de candidat la un nou mandat. În cele din urmă, judecătorii au stabilit, pe baza unei expertize, că filmul, comentat îndelung de omul de afaceri Dinu Patriciu, a fost trucat. Decizia nu este încă definitivă, iar miliardarul o poate ataca cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

„Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”

În ziua în care filmuleţul a fost prezentat pentru prima dată de ziarul Gardianul, omul de afaceri Dinu Patriciu declara, la Realitatea TV, că la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Traian Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă. Patriciu a spus la momentul res­pectiv că nu el a dat înregistrarea la presă. Reacţia lui Băsescu a fost tranşantă: „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”.

Pe 1 decembrie 2009, preşedintele a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice un aviz de specialitate, iar instituţia a stabilit că înregistrarea conţine elemente de editare computerizată în sensul alterării integrităţii, fapt pentru care nu poate fi considerată autentică.

Băsescu l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu, dar şi firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, pe site-ul căruia a fost postat în premieră fişierul video, solicitând instanţei despăgubiri de un leu pentru „minciună şi trucarea unor filmări”. Procesul a început pe 21 aprilie 2010.

Şi miliardarul l-a dat în judecată pe şeful statului, solicitând despăgubiri de un euro. Procesul este în curs. 

Pe 26 noiembrie 2009, Patriciu declara că, de fapt, la mitingul de la Ploieşti, din 2004, Băsescu a lovit copilul de două ori, prima dată în plex şi apoi peste faţă.

Cele mai citite

Mesaj RO-ALERT în Prahova: Cod roșu de inundații miercuri noaptea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, miercuri seara, creşterea capacităţii operaţionale pe fondul unui cod roşu de viituri emis de hidrologi pentru...

Mesaj RO-ALERT în Prahova: Cod roșu de inundații miercuri noaptea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat, miercuri seara, creşterea capacităţii operaţionale pe fondul unui cod roşu de viituri emis de hidrologi pentru...

Iohannis îi înțelege cel mai bine pe fotbaliștii Naționalei. Și el pierdut la scor de neprezentare în fața unui olandez

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis îi încurajează pe jucătorii echipei naționale de fotbal a României, după înfrângerea 0 – 3 în fața...
Ultima oră
Pe aceeași temă