22.1 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialParlamentarii se aleg cu 800 lei in plus la salariu!

Parlamentarii se aleg cu 800 lei in plus la salariu!

Legea unica de salarizare va mari lefurile parlamentarilor. Conform ultimei variante a proiectului de lege, senatorii si deputatii vor primi, lunar, echivalentul a 13 salarii minime. Asta inseamna cu aproape 800 de lei mai mult fata de venitul actual. In schimb, salariul premierului este mai mic cu aproape 100 de lei. El nu va fi micsorat, ci inghetat, transmite Realitatea TV.

Ministerele si sindicatele s-au intalnit joi si au reusit sa o redacteze intr-o prima forma. Potrivit actului normativ, bugetarii nu vor pierde din sporuri, dar vor fi la mana angajatorilor.

Ministerul Muncii a facut noi propuneri privind salariile din grila unica a bugetarilor, astfel ca cele mai mari salarii de la stat le vor avea presedintele tarii, precum si presedintii Curtii Constitutionale si Inaltei Curti, fiecare cu cate 9.000 de lei.

Urmeaza in ordine, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor, tot cu 9.000 lei. Premierul va avea un salariu de 8.700 de lei, vicepresedintele Camerei Deputatilor, 8400 de lei, la fel ca si vicepresedintele Senatului si vice prim-ministrul. Topul salariilor se incheie cu secretarii si chestorii Senatului care vor castiga cate 8.220 de lei.

Sporurile vor reprezenta 30% din veniturile angajatilor de la stat. Salariul de baza va reprezenta 70% din veniturile bugetarilor.

Este unul dintre principiile legii unice de salarizare pe care ministerele si sindicatele au reusit sa o redacteze intr-o prima forma. Potrivit actului normativ, bugetarii nu vor pierde din sporuri, dar vor fi la mana angajatorilor.

Cele mai citite

Sondaj nou Consiliul European pentru Relații Externe. UCRAINA VS. EUROPA, DIVERGENȚE ÎNAINTEA SUMMITULUI NATO. CHELTUIELILE PENTRU APĂRARE, ADERAREA KIEVULUI LA NATO ȘI ÎNCHEIEREA RĂZBOIULUI,...

Un nou raport bazat pe un sondaj multinațional ECFR, publicat înainte de summitul NATO din 2024, constată un sprijin public susținut pentru livrarea de...

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu merge la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătoarea Rebecca Aimee Diaconescu a obținut un loc de universalitate din partea Federației Internaționale de Înot. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă