23.1 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialParis. รŽntrevedere รฎntre John Kerry ลŸi Serghei Lavrov privind Siria

Paris. รŽntrevedere รฎntre John Kerry ลŸi Serghei Lavrov privind Siria

John Kerry are luni, la Paris, o întrevedere-cheie cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, pentru pregฤƒtirea conferinลฃei internaลฃionale pentru pace privind Siria, Geneva-2, care ar urma sฤƒ aibฤƒ loc la 22 ianuarie.

ลžeful diplomaลฃiei americane va avea mai întâi o întrevedere cu uลŸile închise cu Lavrov, iar apoi cu reprezentantul special al Organizaลฃiei Naลฃiunilor Unite pentru Siria, Lakhdar Brahimi, conform Mediafax.

Rusia este principalul aliat al regimului Bashar al-Assad. Problema participฤƒrii Teheranului, aliat esenลฃial al Damascului, care nu a fost invitat oficial la conferinลฃa de la Geneva, va fi în mod special evocatฤƒ în timpul acestor discuลฃii de la Paris.

Iranul a dat asigurฤƒri duminicฤƒ cฤƒ este gata sฤƒ participe, dar cu condiลฃia de a fi acceptat ‘fฤƒrฤƒ condiลฃii prealabile’.

Mass-media din Iran au informat duminicฤƒ seara cฤƒ ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, se va deplasa în zilele urmฤƒtoare în Siria.

MiniลŸtrii afacerilor externe din cele 11 ลฃฤƒri membre ale grupului ‘Prietenii Siriei’ (Marea Britanie, Germania, Italia, Franลฃa, Arabia Sauditฤƒ, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Egipt, Iordania, SUA ลŸi Turcia) au luat sau reafirmat o serie de angajamente pentru a alunga temerile opoziลฃiei, în special în legฤƒturฤƒ cu plecarea de la putere a preลŸedintelui Bachar al-Assad.

Decizia finalฤƒ a Coaliลฃiei Naลฃionale a opoziลฃiei siriene, profund divizatฤƒ în legฤƒturฤƒ cu participarea la conferinลฃa Geneva 2, va avea loc la 17 ianuarie.

Obiectivul conferinลฃei de pace Geneva 2, definit de ONU, este discutarea unui proces de tranziลฃie politic în Siria

Cele mai citite

Atletico Madrid dฤƒ lovitura! Stadionul de 350 de milioane de euro รฎศ™i schimbฤƒ numele pentru a treia oarฤƒ

Atletico Madrid a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria clubului, schimbรขnd din nou numele stadionului sฤƒu, care va deveni Riyadh Air...

FCSB aศ™teaptฤƒ รฎncฤƒ plata pentru Florinel Coman! FIFA va lua o decizie รฎn decembrie

Deศ™i transferul lui Florinel Coman la Al Gharafa a fost finalizat รฎn varฤƒ pentru 5 milioane de euro, FCSB nu a primit รฎncฤƒ banii...

Liverpool suferฤƒ o pierdere importantฤƒ! Alisson, indisponibil pรขnฤƒ la finalul lunii noiembrie

Portarul brazilian Alisson Becker va lipsi de pe teren pentru aproape douฤƒ luni, dupฤƒ accidentarea suferitฤƒ รฎn meciul cu Crystal Palace. Alisson Becker, portarul de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ