13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPărintele regimului Dukan, exclus de Ordinul Medicilor din Franţa

Părintele regimului Dukan, exclus de Ordinul Medicilor din Franţa

Medicul Pierre Dukan, cel care a lansat celebrul regim bazat pe un aport ridicat de proteine​​, care-i poartă şi numele, a fost radiat din rândul Ordinului Medicilor din Franţa. Informaţia a apărut pe site-l belgian www.7sur7.be7.

Motivul – medicul şi-a promovat regimul în scopuri comerciale.

Regimul Dukan, la care au apelat numeroase vedete pentru a scăpa de kilograme într-un timp record, este disponibil în cărţi, vândute în milioane de exemplare. 

”Există mulţi oameni care îmi trimit fotografii, care vin la mine cu cartea, spunând că fac dieta mea şi că îi costă 6 euro. Pot pierde în greutate cu doar 6 euro, datorită metodei mele. Întotdeauna se scoate povestea banilor la înaintare, sunt obosit, eu cel puţin fac ceva pentru obezi. Regimul Dukan nu este periculos pentru oameni, nici măcar atunci când nu sunt supravegheaţi. Nu ucide oamenii, de 40 de ani recomand acest regim şi dacă ar fi existat o cât de mica problemă, cu siguranţă s-ar fi aflat”, s-a apărat medicul Dukan.

Citeşte şi: Pro şi contra dieta Dukan. Ce spun nutriţioniştii români despre controversata dietă a lui Pierre Dukan

Top modelul Gisele Bundchen şi cântăreaţa Jennifer Lopez sunt doar două dintre vedetele care au apelat la acest tip de regim pentru a slăbi cât mai repede după ce au născut.

Regimul se bazează pe consumul de proteine: carne, ouă şi lactate şi limitarea consumului de preparate care conţin carbohidraţi.

Rezultatul promis: 10 kilograme mai puţin în doar 14 zile.

Cele mai citite

FCSB anunță noua țintă! Gigi Becali i-a găsit înlocuitor lui Andrei Vlad

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat transferul portarului ceh Lukas Zima (30 de ani) pentru iarnă, acesta urmând să vină de la Petrolul Ploiești. FCSB...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă