22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialParcare supraetajata

Parcare supraetajata

Cititorii care locuiesc in sectorul 2 al Capitalei au fost interesati de unele aspecte care intra in atributiile primariei, unii dintre ei dorind sa aduca unele propuneri pentru imbunatatirea aspectului orasului. Pentru a veni in intampinarea tuturor, l-am contactat pe edilul sectorului 2 al Capitalei, domnul Neculai Ontanu, care a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu.
Actualmente, exista multe proiecte legate de activitatea in cadrul Primariei Sectorului 2, iar domnul Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, ne-a dezvaluit o parte dintre ele in randurile de mai jos.

Radulescu Robert
Care sunt masurile vizate pentru descongestionarea circulatiei in sectorul 2?

» Descongestionarea circulatiei autovehiculelor pe arterele principale intra exclusiv in competenta Primariei Municipiului Bucuresti, institutie care este abilitata sa intocmeasca proiecte si de comun acord cu Comisia de Circulatie a CGMB si cu Brigada de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti sa stabileasca masurile ce se impun. Avand in vedere traficul intens care se desfasoara in sectorul 2, specialistii institutiei noastre au stabilit ca pentru descongestionarea zonei centrale din sectorul 2 este nevoie de realizarea proiectului strapungerea Doamna Ghica-Pantelimon. Prin finalizarea acestei investitii se va permite preluarea autovehiculelor din soseaua Colentina catre cartierul Pantelimon si invers, astfel incat sa se elibereze cele doua artere principale de circulatie, intersectia de la Bucur Obor, precum si strada Ziduri Mosi. Primaria Municipiului Bucuresti a fost de acord cu acest proiect al nostru si in prezent lucrarile de construire a strapungerii sunt in desfasurare. De asemenea, am mai propus – si a fost aprobata – constructia unor pasaje supraterane in zonele Pipera-Tunari, Petricani si stefanesti, care vor contribui si ele la descongestionarea circulatiei autovehiculelor in sectorul 2. O alta zona care prezinta aglomerare frecventa este intersectia de la Bucur Obor, motiv pentru care se va realiza, in curand, mutarea liniilor de tramvai de pe actualul amplasament pe mijlocul pasajului rutier prin intermediul unor estacade. Astfel, liniile de tramvai de pe soseaua stefan cel Mare care se continua pe soseaua Mihai Bravu vor fi mutate pe fostul lor amplasament, atunci cand a fost dat in folosinta pasajul rutier Bucur Obor. Prin acest proiect se vor descongestiona bretelele care traverseaza pasajul la nivelul solului. Un alt proiect al Primariei Sectorului 2 care prevede descongestionarea circulatiei autovehiculelor in zonele cu trafic intens este cel care prevede largirea soselei Pipera, astfel incat aceasta sa poata prelua un numar mult mai mare de autoturisme care tranziteaza zona.

(Turcescu Ioana)
Unde va fi amplasata Statuia 1907 ce a fost demontata din Parcul Obor?

» Monumentul artistic intitulat Statuia 1907 va fi amplasat de catre Primaria Sectorului 2 in Parcul Florilor din cartierul Pantelimon, in acest an aniversar al evenimentului petrecut acum 100 de ani. Noul loc al statuii este o zona care va permite punerea in valoare a acestei capodopere a sculptorului Naum Corcescu. Studiul amplasamentului a fost realizat de arhitectul Paul Valentin de la Biroul Individual de Arhitectura la solicitarea Ministerului Culturii, institutie care si-a dat acordul. Restaurarea arhitecturala a monumentului a fost suportata de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic a Primariei Municipiului Bucuresti.
 
Constantinescu Tudor
Exista un plan de amenajare de noi locuri de parcare in viitorul apropiat?

» Primaria Sectorului 2 continua si in acest an eliberarea locurilor de parcare, si asa insuficiente din sectorul 2, prin urmatoarele directii: ridicarea autovehiculelor abandonate si fara stapan care ocupa locurile de parcare; demolarea garajelor ridicate ilegal pe domeniul public si amenajarea in locul lor a parcarilor de resedinta pentru locatarii din zona; desfiintarea tuturor dispozitivelor pe care le folosesc diversi proprietari de autovehicule pentru a-si rezerva ilegal anumite locuri de parcare; construirea in diverse zone din sectorul 2 a parcarilor de resedinta cu un total de 1.800 de locuri; construirea unei parcari supraetajate pe strada Armeneasca din sectorul 2, parcare care va avea o capacitate de 130 de locuri.

Nicolae Sabin
Am platit un loc de parcare, dar sunt in situatia neplacuta de a nu-l gasi liber atunci cand ajung tarziu acasa. Cum as putea sa actionez legal in acest caz?

» Am inceput demersurile necesare pentru ca Primaria Municipiului Bucuresti sa abiliteze Politia Comunitara a sectorului 2 sa intervina legal in asemenea cazuri prin sanctionarea contraventionala a celor care parcheaza pe locurile celor care le au inchiriate. In momentul in care vom primi aceasta abilitare, vom putea interveni operativ in orice situatie de acest fel.

Mihoc Ioana
Cate asezaminte sociale sunt in sectorul 2 si unde sunt ele amplasate? Ce criterii trebuie indeplinite pentru a beneficia de ele?

» Pe raza sectorului 2 functioneaza doua centre pentru persoanele adulte cu handicap care locuiesc si sunt ingrijite aici, respectiv la: Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica din strada Balotului nr. 42, singurul de acest fel din Capitala, si la Centrul de Ingrijire si Asistenta nr. 2 din strada Mihai Eminescu nr. 87. Pentru persoanele varstnice avem un proiect comun cu Biserica Precupetii Vechi, Asezamantul "Acoperamantul Maicii Domnului", si urmeaza sa inauguram Centrul "Speranta" pentru persoanele varstnice cu venituri materiale ridicate care gasesc aici un confort sporit si ingrijire medicala. Exista de aproape un an si jumatate un adapost social de urgenta pentru persoane adulte fara adapost, situat in cartierul Pantelimon, pe soseaua Pantelimon numarul 500, cu o capacitate de 30 de persoane. Prin acest adapost, incercam sa imbunatatim conditiile de viata pentru persoanele fara adapost, acestea fiind selectate in baza unei anchete realizate de asistentii sociali ai Primariei sectorului 2. De asemenea, pentru bolnavii cronici aflati in faze terminale, am deschis un centru de ingrijiri paleative "Sfantul Nectarie", situat in strada Laurentiu Claudian numarul 53. Aici bolnavi cronici aflati in faze terminale avansate, cu simptome necontrolate si dureri severe, gasesc alinare si beneficiaza de cele mai bune ingrijiri, medicale si psihologice, atat de necesare in asemenea cazuri triste.

Stroescu Bogdan
As dori sa stiu daca exista centre de recuperare hartie, fier vechi si PET-uri in sectorul 2 si unde anume se afla.

» Infiintarea centrelor de colectare a hartiei, fierului vechi si a PET-urilor este o activitate de care se ocupa societatile comerciale care au specific de acest gen, fiind o activitate privata. Primaria Sectorului 2 nu are competenta pentru organizarea activitatilor private. Institutia noastra este singura a administratiei publice locale din Capitala care a asigurat deschiderea, de curand, a primului centru de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice care functioneaza pe strada Heliade Radulescu, langa piata agroalimentara Obor. In prezent Primaria sectorului 2 pregateste deschiderea celui de-al doilea centru care va fi situat pe strada Baicului nr. 69, in cartierul cu acelasi nume.

Dincescu Robert
Unde sa ma adresez pentru ridicarea unei rable care ocupa inutil spatiul din parcare?

» De ridicarea autovehiculelor abandonate sau fara stapan din sectorul 2 se ocupa Administratia Domeniului Public sector 2, situata pe soseaua Electronicii nr. 44, langa Gara Obor, unde pot fi sesizate toate autovehiculele abandonate la registratura institutiei sau la cea a Primariei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.

Tone Mihai
De unde pot procura copaci pentru plantat? Exista posibilitatea pentru un cetatean sa planteze pomi fructiferi pe domeniul public?

» Copaci pentru plantat se pot achizitiona de la magazinele de specialitate din Bucuresti si de la marile centre comerciale care pun in vanzare o gama variata de arbori. De asemenea, pe baza unei cereri din partea asociatiilor de proprietari, Primaria sectorului 2, prin intermediul Administratiei Domeniului Public sector 2, situata pe soseaua Electronicii numarul 44, pune gratis la dispozitia celor interesati material dendrologic (samanta de gazon, flori, gard viu etc.).
In ceea ce priveste plantarea de pomi fructiferi pe domeniul public, legislatia in vigoare nu interzice acest lucru.  

Mihailescu George
Pe cand o initiativa legislativa ca fiecare cetatean sa planteze doi pomi sau copaci?

» Ideea dumneavoastra este foarte buna si ne dorim ca o asemenea initiativa legislativa sa fie adoptata de catre Parlamentul Romaniei. Pana atunci, Primaria sectorului 2 continua propriul program de plantare a materialului dendrologic in parcuri, aliniamente stradale si in zonele verzi. De asemenea, in cadrul proiectului "Milioane de oameni, milioane de copaci", am atras o serie de societati comerciale puternice care au inteles mesajul si au sustinut finantarea proiectului cu plantarea de pomi alaturi de noi in mai multe parcuri. O alta directie pe care mergem in prezent este atragerea elevilor din unitatile preuniversitare de stat din sectorul 2 sa iubeasca si sa cunoasca natura prin intermediul proiectului "Primavara scolilor". Cu aceasta ocazie, fiecare unitate prescolara preia in grija parcurile din sectorul 2 inca din primavara si pana toamna, cand se incheie concursul, se ingrijeste de acesta, inclusiv prin plantari de material dendrologic, concurs care se afla la cea de-a VI-a editie.
Invitatul paginii
Joi, 21 iunie, invitatul paginii va fi  directorul Directiei generale incluziune si asistenta sociala,  din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse, dl DUMITRU CaLINOIU. La telefoanele redactiei asteptam intrebarile dumneavoastra, daca va intereseaza ce drepturi aveti ca persoane aflate in dificultate sau cum  puteti apela la ajutoarele acordate de Guvern. Raspunsurile le veti pimi de la persoana cea mai autorizata.
Miza
Anual se executa lucrari de igienizare, reparatii si intretinere in toate unitatile scolare, astfel incat sa oferim elevilor conditii deosebite pentru educare. Suntem constienti de faptul ca viitorul tarii depinde de felul in care sunt pregatiti copii. Avem in plan sa intocmim studii de fezabilitate si proiecte tehnice la un numar de 16 gradinite pentru a le extinde in vederea suplimentarii numarului de locuri pentru copii.
Caini comunitari
O problema ramasa nerezolvata este cea a cainilor comunitari. La intrebarile puse de unii cititori referitor la acest subiect, reprezentantul Primariei Sectorului 2 a raspuns astfel: in ceea ce priveste situatia cainilor comunitari, de aceasta problema se ocupa in exclusivitate Administratia pentru Supravegherea Animalelor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, care are buget pentru aceasta activitate de la CGMB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă