28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialOMS anunţă un nou bilanţ: 4.818 decese cauzate de Ebola

OMS anunţă un nou bilanţ: 4.818 decese cauzate de Ebola

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a revizuit bilanţul deceselor provocate de febra hemoragică Ebola, anunţând un total de 4.818 morţi în opt ţări, după ce a estimat că unele dintre cazurile înregistrate nu au fost provocate de fapt de această epidemie, relatează Mediafax.

În consecinţă, bilanţul stabilit de OMS la 2 noiembrie şi dat publicităţii miercuri anunţă un total de 13.042 cazuri şi 4.818 decese. Precedentul bilanţ, publicat la 31 octombrie, anunţa 13.567 de cazuri şi 4.951 decese.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, a apărut în Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 2.697 morţi în Liberia din 6.525 cazuri.

În Sierra Leone, deşi numărul cazurilor noi înregistrate într-o săptămână (435 de cazuri) este ridicat, bilanţul este considerabil în scădere, cu 1.070 morţi, spre deosebire de cifrele precedente, care anunţau 1.510 morţi din 4.795 de cazuri declarate (cifrele precedente anunţau 5.338 de cazuri) şi 1.041 de morţi în Guineea din 1.731 de cazuri.

De asemenea, au fost înregistrate 93 de cazuri noi într-o săptămână în Guineea şi 89 de cazuri posibile în Liberia.

Bilanţul înregistrat în Nigeria şi în Senegal este neschimbat de peste 42 de zile, adică 20 de cazuri, dintre care opt decese în Nigeria, şi un caz în Senegal, un student a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi la 10 septembrie. Cele două ţări au fost retrase de pe lista statelor cu focare ale epidemiei. De asemenea, o fetiţă în vârstă de doi ani care a fost în Guineea a decedat în Mali.

În Statele Unite, două cadre medicale au fost infectate într-un spital din Texas unde un pacient liberian a murit după ce a contractat boala în Liberia. În total, patru cazuri au fost înregistrate în Statele Unite.

Spania a înregistrat un caz de infectare, o asistentă care a îngrijit doi misionari contaminaţi şi repatriaţi la Madrid, unde au murit în august, respectiv septembrie. Asistenta a fost declarată ulterior vindecată.

De altfel, cadrele medicale se află printre cele mai afectate persoane, cu 310 morţi din 546 de cazuri în ţările afectate de Ebola.

Un focar distinct al epidemiei de Ebola a fost semnalat într-o regiune din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC). Virusul este diferit de cel înregistrat în Africa de Vest. Epidemia, aparent ţinută sub control, a provocat moartea a 49 de persoane din 66 de cazuri de când a apărut, la 11 august, potrivit unui bilanţ din 20 octombrie.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor infectate. Perioada de incubare este cuprinsă între 2 şi 21 de zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă