16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialOlimpicii, gata de plecare

Olimpicii, gata de plecare

Sportivii care compun delegatia Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, prezentata oficial, la Izvorani, presedintelui Traian Basescu, se declara increzatori in sansele lor de a urca pe podium la competitia care va debuta in China pe 8 august.

"In ceea ce ma priveste, trag la titlu ori la sol, ori la sarituri. Cred ca am sanse egale la ambele aparate. Important e sa am o zi buna, sa nu am probleme de sanatate si sa imi fac treaba. Am exercitii cu note de plecare foarte mari, exercitii foarte dificile, de aceea nu cred ca se pune problema adversarilor. Trebuie sa imi fac exercitiile exact ca acasa", a declarat gimnastul Marian Dragulescu, dupa incheierea ceremoniei desfasurate la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani.

Gimnasta Sandra Izbasa recunoaste ca tinteste o medalie la sol, la barna, cu echipa, dar si la individual compus. "Aurul nu este departe, dar, e drept, e greu de obtinut. Plecam insa cu sperante mari. Este prima mea Olimpiada si am emotii. Sper sa iau medalii la sol si barna. Vrem o medalie cu echipa, nu conteaza de ce culoare, si ma bat si la individual compus. Ne vom bate cu cei mai buni sportivi din lume", a spus Izbasa.

Judoka Alina Dumitru, care va fi prima romanca ce va intra in concurs la JO, isi doreste, de asemenea, un titlu olimpic la categoria 48 kg la care concureaza. "Lupt in prima zi si sper sa dau tonul, sa fie prima medalie si apoi sa vina si urmatoarele. Normal ca vreau medalia cea mai stralucitoare. Cea mai de temut adversara este japoneza. Eu sper sa am noroc si sa nu ma mai intalnesc cu ea pe serie, ci in finala, daca va fi sa fie", a precizat Alina Dumitru.

Scrimerul Mihai Covaliu spera ca experienta acumulata sa il ajute sa depaseasca emotiile. "Nu am emotii aici, acum. Acolo, inainte de concurs, probabil ca toata lumea va avea emotii, dar sper eu ca experienta acumulata in atatia ani de cand fac sport sa ma ajute sa ma concentrez si sa fac ceea ce stiu si ceea ce imi place", a declarat Covaliu, campion olimpic la Sydney, in 2000.

Iosif Chirila, care va reprezenta Romania la canoe, spune ca spera ca impreuna cu coechipierii lui sa imbogateasca palmaresul Romaniei in acest sport. "Speram sa aducem si noi macar o medalie, dar este greu. S-a ajuns la o concurenta atat de mare incat, intr-o secunda, poti ajunge de pe primul loc pe locul sase", a afirmat Chirila.

» Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de la Beijing de o delegatie formata din 104 sportivi care vor concura la 15 discipline olimpice. Delegatia Romaniei urma sa plece aseara spre Beijing, de pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Cele mai citite

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...
Ultima oră
Pe aceeași temă