22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialOfiţerii coaliţiei anti-SI își redefinesc strategia într-o reuniune la o bază americană...

Ofiţerii coaliţiei anti-SI își redefinesc strategia într-o reuniune la o bază americană din Florida

Ofiţerii coaliţiei anti-SI își redefinesc strategia într-o reuniune la o bază americană din Florida. La întâlnire participă ofiţeri din peste 30 de ţări din cadrul coaliţiei conduse de Statele Unite împotriva grupării Stat Islamic (SI). aceștia vor discuta vreme de 10 zile despre strategia împotriva jihadiştilor.

Potrivit Mediafax, cei 200 de ofiţeri responsabili de operaţiuni s-au reunit la baza aeriană MacDill din Tampa, în Florida (sud-est), cartierul general al Comandamentului american însărcinat cu Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENCTOM), care supervizează campania de atacuri aeriene efectuată în Irak şi în Siria împotriva SI, a anunţat armata americană.

"Această conferinţă reprezintă o ocazie pentru partenerii din cadrul coaliţiei de a-şi consolida relaţiile, dar şi de a dezvolta şi de a îmbunătăţi campania militară care vizează slăbirea şi învingerea SI", a precizat CENTCOM într-un comunicat.

În urmă cu o lună, o reuniune la un eşalon superior, regrupând oficiali militari de cel mai înalt rang şi şefi de Stat Major ai ţărilor din cadrul coaliţiei, a avut loc pentru prima dată la baza aeriană Andrews (Maryland, est), în apropiere de capitala Washington, în contextul existenţei unor îndoieli asupra strategiei necesare de urmat împotriva jihadiştilor, care câştigau teren pe atunci.

Noua reuniune care s-a deschis miercuri este o altă "etapă majoră", a subliniat CENTCOM, potrivit sursei citate.

"Cei 200 de participanţi reprezintă vasta coaliţie care s-a constituit şi care este cheia succesului campaniei noastre pentru a învinge SI", a dat asigurări generalul Lloyd Austin, şeful CENTCOM, citat în comunicat.

Această reuniune intervine după peste trei luni de la lansarea primelor atacuri aeriene americane în Irak împotriva SI. În total, peste 800 de atacuri aeriene au fost efectuate în Irak şi în Siria, majoritatea de Statele Unite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă