16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialObligati la dializa privata

Obligati la dializa privata

» Circa 200 de constanteni fac dializa la un centru privat, pentru ca centrul din spitalul judetean nu mai functioneaza de un an.

Marea parte a constantenilor care fac hemodializa si dializa peritoneala se trateaza la centrul privat deschis in urma cu un an si jumatate, asta, pentru ca centrul din spital a fost inchis un an de zile din cauza unor probleme tehnice, care au necesitat ample lucrari de renovare si reabilitare.
Totusi, pentru cazurile de urgenta, in Spitalul Judetean Constanta exista un pat unde se asigura tratamentul suferinzilor. Bursa zvonurilor spune ca lucrarile de renovare au fost intarziate din cauza directorului clinicii private, care a tras de timp pentru ca lucrarile sa nu fie terminate mai repede si ca sa-si poata deschide clinica particulara. Prin urmare, pentru ca nu aveau unde sa mearga dupa inchiderea centrului public de dializa, 197 de bolnavi au ales sa mearga la Centrul de dializa "Fresenius".

Afacere de 17.000 de euro lunar
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deconteaza, pentru un singur bolnav, 118 euro pe sedinta, iar in conditiile in care persoanele bolnave trebuie sa faca trei sedinte saptamanal, asta ar insemna 1.416 euro pe luna si 16.992 euro. Acesta a fost si motivul pentru care cei din sectorul privat s-au miscat repede. Bolnavii nu platesc nici un ban din buzunar pentru tratament, totul fiind platit de CNAS. Ba chiar sunt luati si adusi de acasa la tratament cu niste masini ale firmei BGS, iar ca sa nu fie tentati sa se intoarca sa faca din iunie dializa din nou la spital, li se ofera pe durata celor patru ore petrecute acolo si un sandwich si o briosa.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă