22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialObama şi Hollande, nou avertisment pentru Rusia

Obama şi Hollande, nou avertisment pentru Rusia

Barack Obama și Francois Hollande au avertizat Rusia cu costuri "suplimentare" dacă va continua să destabilizeze Ucraina, a anunţat vineri Casa Albă, după o conversaţie telefonică între cei doi şefi de stat, relatează AFP, conform Mediafax.

Cu nouă zile înainte de alegerile prezidenţiale din Ucraina, "preşedinţii (Obama şi Hollande) au subliniat că Rusia se va confrunta cu costuri suplimentare importante dacă îşi va menţine atitudinea provocatoare şi destabilizatoare", a precizat Executivul american într-un comunicat.

Acest front unit afişat împotriva Rusiei intervine după o săptămână de disensiuni în relaţiile franco-americane în dosarul rus.

Joi, diplomaţia americană a anunţat că secretarul de Stat american, John Kerry, i-a reamintit omologului său francez, Laurent Fabius, că Washingtonul se opune ca Parisul să livreze de nave de război Moscovei.

Dosarul celor două nave militare de tip Mistral pe care Franţa urmează să le livreze Rusiei a dominat vizita de luni şi marţi a lui Laurent Fabius în Statele Unite şi a provocat tensiuni între cele două ţări aliate.

Cele mai citite

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit la vârsta de 72 de ani

Michel Blanc, cunoscut actor, scenarist și regizor francez, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unui infarct. Michel Blanc s-a stins din...

Prețurile apartamentelor au crescut cu 15% în septembrie. Orașul cu cele mai mari scumpiri

Prețurile apartamentelor, atât noi cât și vechi, au crescut cu 15% în septembrie 2024, comparativ cu aceeași lună din anul precedent, potrivit datelor de...

Ștefan Târnovanu, eroul de la Salonic: „Ne-am apărat ca Arsenal, ca la handbal. Doar că nouă ne-a ieșit”

FCSB a reușit o victorie importantă cu 1-0 în fața lui PAOK Salonic în Europa League, avansând în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Ștefan...
Ultima oră
Pe aceeași temă