23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialObama nu se va mai întâlni cu Putin la Summitul G20

Obama nu se va mai întâlni cu Putin la Summitul G20

Obama nu se va mai întâlni cu Putin la Summitul G20, potrivit unui anunț venit de la Casa Albă, potrivit căreia acest lucru este exclus în pe perioada evenimentului care are loc în weekend la Brisbane, în Australia.

"Nu mă aştept" la o nouă întâlnire, a declarat Ben Rhodes, consilierul lui Obama, într-o conferinţă de presă la Naypyidaw, capitala Myanmarului, unde are loc Summitul ASEAN, la care preşedintele american participă, scrie Mediafax.

Întrebat despre natura discuţiilor pe care le-au purtat cei doi lideri marţi, la Beijing, la Summitul APEC, Rhodes a evocat discuţii "scurte, directe", în care Obama a insistat asupra "importanţei respectării acordurilor de la Minsk".

"În afară de (situaţia din) Ucraina, au abordat negocierile privind (dosarul nuclear al) Iranului, în care noi am cooperat cu ruşii, şi situaţia din Siria", a spus el.

Într-o convorbire telefonică, miercuri, şefii diplomaţiilor rusă Serghei Lavrov şi americană John Kerry au îndemnat la ajungerea cât mai rapid la un acord în dosarul nuclear iranian, mai scrie sursa citată.

Precedenta întâlnire dintre Putin şi Obama, aflaţi de mai multe luni într-un conflict din cauza crizei ucrainene, a avut loc la începutul lui iunie, în Franţa, la festivităţile prin care s-au marcat 70 de ani de la Debarcarea aliată în Normandia.

Cele mai citite

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...
Ultima oră
Pe aceeași temă