16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialO treime din apartamente, in executie

O treime din apartamente, in executie

In cadrul Programului de constructii de locuinte pentru tineri destinate inchirierii se deruleaza un subprogram cu caracter social pentru medicii rezidenti si tinerii specialisti. Derularea acestui program este coordonata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Locuintele destinate inchirierii pentru medicii rezidenti se construiesc in cadrul unor ansambluri de imobile, in curtea unor spitale sau in imediata apropiere a acestora. Programul vine in sprijinul medicilor rezidenti si specialistilor carora veniturile nu le permit accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei. Cererile pentru astfel de locuinte se depun la primaria/autoritatea locala in raza careia se afla spitalul unde isi desfasoara activitatea solicitantul.

140 de apartamente la Spitalul Colentina

In Bucuresti, Agentia Nationala pentru Locuinte construieste apartamente pentru medici rezidenti in sectoarele 2 si 4. De asemenea, sunt propuse pentru executie imobile de acest tip in sectoarele 1 si 3.
Numarul total de locuinte pentru rezidenti, in Bucuresti, va fi de 430. Amplasamentele sunt situate in zonele: str. Caraiman nr. 33- Spitalul Grigore Alexandrescu, subunitatea Caraiman, sector 1 (24 de apartamente in bloc P+4 E); Bdul Stefan cel Mare nr. 21- Spitalul Colentina, sector 2 (140 apartamente in blocuri P+4E); Soseaua Mihai Bravu nr. 281 – Spitalul Clinic Dr. Victor Babes, sector 3 (45 apartamente in blocuri S+P+4E); Calea Dudesti nr. 104-124 – centrul Medical Vitan, sector 3 (45 apartamente in bloc S+P+4E); Str. Vitan Barzesti nr. 13, sector 4- Spitalul Sf. Ioan (100 apartamente in blocuri P+4E); Bdul Brancoveanu nr. 110- Spitalul Marie Curie (49 apartamente intr-un bloc P+7E).

„Obiective propuse”

Programul de constructie de locuinte pentru tinerii specialisti, respectiv rezidenti a fost anuntat inca din anul 2002. Din totalul celor 430 de locuinte anuntate pentru a fi construite, in prezent, se lucreaza doar la apartamentele pentru rezidenti de la Spitalul Colentina, sectorul 2. Pe acest amplasament vor fi 7 tronsoane de blocuri cu 140 de apartamente, pe o suprafata de 7300 metri patrati. In rest, in sectoarele 1, 3 si 4 locuintele pentru rezidenti figureaza in scriptele Agentiei Nationale pentru Locuinte la „obiective propuse”.
Constructia de locuinte pentru medicii rezidenti din Bucuresti se realizeaza in parteneriat cu consiliile locale care disponibilizeaza terenurile si realizeaza racordarile la utilitati. Cererile pentru obtinerea acestor locuinte se depun la primariile de sector. Imobilele, in general, urmeaza sa fie construite in regim redus de inaltime, cu dotari moderne, materialele de constructie utilizate fiind de calitate (tamplarie performanta cu geam termoizolant, finisaje cu gresie si faianta, vopsele lavabile etc.). Prin proiect, o atentie deosebita se va acorda realizarii izolatiilor termice, ceea ce va conduce la un confort mai bun si cheltuieli reduse de intretinere. Dupa finalizarea blocurilor, ANL le preda primariilor de care apartin spitalele, urmand ca acestea sa le inchirieze medicilor.

Cele mai citite

ANAF va publica în octombrie „lista rușinii” pentru datornicii din trimestrul 3

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va face publică, în cursul acestei luni, lista contribuabililor care nu și-au achitat obligațiile fiscale aferente trimestrului al...

A omorât în bătaie un cioban. Suspectul principal este chiar patronul său

Un bărbat de 46 de ani, din judeţul Buzău, a fost reţinut de polițiști, sub acuzația că ar fi omorât în bătaie un cioban...

Motociclist în vârstă de 18 ani, mort în urma unui accident rutier

Un tânăr motociclist în vârstă de doar 18 ani a murit, noaptea trecută, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Paul Gabriel Melinte, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă