23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialO poveste ca-n filmele cu prosti

O poveste ca-n filmele cu prosti

Locul: Houston, Texas. Aici, mai mult ca in orice parte a lumii, te-ai astepta sa gasesti serifi din aceia ca-n filme, cu pistoale la brau, cu insigna si palarie, duri, dar drepti etc. Cunoasteti cliseul. Realitatea, insa, dezamageste. Iata o poveste in care cuvantul de ordine este Prostia.
Mai intai, politia, mai precis seriful din Harris County. Joi, detinutul Charles Victor Thompson, condamnat la moarte pentru dublu asasinat, a iesit din inchisoare ca de la cinema, fara ca nimeni sa-l deranjeze in vreun fel.
Thompson, 35 de ani, a fost adus intr-o camera unde trebuia sa primeasca vizita unui avocat. Dupa plecarea avocatului, criminalul a scapat cumva de catuse, si-a schimbat hainele portocalii de detinut cu niste haine civile si a iesit frumusel din incapere cu mainile in buzunare. Ajuns la punctul de control, unde se aflau nu mai putin de 4 (patru) politisti, a fluturat fara sa se opreasca o insigna falsa, lipita cu scotch, de la biroul procurorului general si a iesit pur si simplu pe poarta inchisorii. Intr-un tarziu, gardienii au realizat ca le lipseste un detinut si a fost data alarma generala, spre groaza familiilor victimelor si a juratilor care au dat verdictul la proces. Thompson a fost condamnat la moarte pentru ca si-a ucis, in 1998, fosta prietena, Dennise Hayslip, si pe noul ei partener, Darren Keith Cain. La proces, i-a amenintat cu moartea pe unii dintre jurati.

A fost ajutat din exterior?

John Donaghy, fratele lui Dennise, este convins ca da. “In nici un caz, Chuck nu avea atata creier pentru asta”, a declarat el. “Nu era chiar cel mai ascutit creion din penar”. Desi nu exista dovezi, este clar ca cineva trebuie sa ii fi adus hainele civile cu care a iesit din inchisoare.

Beat in Louisiana

Apoi, evadatul insusi. Evaluarea lui Donaghy s-a confirmat duminica seara, cand US Marshals (tipul ala pe care il juca Tommy Lee Jones in “The Fugitive”) l-au prins pe Thompson in Shrevport, Louisiana, la 240 de mile de Houston. “Ma asteptam sa aiba atata minte incat sa se ascunda o vreme”, a declarat Donaghy. Ei bine, n-a avut. In momentul prinderii sale, Thompson vorbea la telefon in fata unui magazin de bauturi. Mai amuzant este ca era mort de beat, atat de beat incat audierea sa la tribunal a trebuit sa fie amanata pentru a doua zi. Un purtator de cuvant al US Marshals a declarat ca Thompson nu a opus rezistenta si, in momentul in care i s-a cerut identitatea, a raspuns: “Stiti cine sunt”. Vanzatorul din magazinul de bauturi are insa alta varianta. El a povestit ca a “vazut un tip cu mutra de maniac care venea in fuga spre intrarea in magazin, cand dintr-o masina a iesit un barbat cu o pusca”. Omul cu pusca s-a dovedit a fi politist si, in cei cativa metri care-l desparteau pe Thompson de intrarea in magazin, mai multi ofiteri au reusit sa-l culce la pamant “destul de brutal”, dupa descrierea vanzatorului.
Dupa 78 de ore de libertate, criminalul a fost prins. Intrebarea este cine va plati rascumpararea de 10.000 de dolari, guvernul federal sau gardienii care l-au lasat sa scape?

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă