27 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialO nouă ALERTĂ la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală: Pilot diagnosticat cu...

O nouă ALERTĂ la Spitalul “Victor Babeş” din Capitală: Pilot diagnosticat cu malarie, transportat de URGENȚĂ

Un pilot a fost adus de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti, după ce a fost diagnosticat cu malarie, a declarat marţi, directorul medical al unităţii sanitare din Capitală, Corneliu Popescu, pentru Mediafax.

“Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacău. După ce a fost pus diagnosticul, medicii băcăuani au decis transferarea de urgenţă a bărbatului la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Capitală. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat în Spitalul «Victor Babeş» în 2015”, a spus Corneliu Popescu.

Citește și: Bărbatul suspectat de infectare cu Ebola are malarie

Directorul medical al Spitalului “Victor Babeş” nu a dat alte informaţii medicale în legătură cu starea bărbatului, întrucât aceasta a fost solicitarea familiei pilotului, dar a precizat că 99 la sută din cazurile de malarie internate în unitatea sanitară vin din Africa.

Corneliu Popescu a adăugat că la spital au ajuns anual, în medie, între 30 şi 40 de cazuri de malarie, iar toţi pacienţii internaţi s-au vindecat.

“Rata de supravieţuire în ultimii ani a fost de sută la sută, sigur că depinde de momentul în care este depistată boala şi stadiul acesteia. Noi avem tratamente pentru aceste cazuri, fiind singurul spital de boli tropicale din România. Tratamentele administrate în unitatea sanitară sunt identice cu cele folosite în toate ţările lumii”, a mai spus directorul medical.

Malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în zonele tropicale şi subtropicale, care se manifestă prin febră aparută la şapte zile de la prima posibilă expunere. Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel.

Cele mai citite

Nu doar România suferă la capitolul emigrație. O țară din Balcani riscă să rămână fără populație

Conform rezultatelor celui mai recent recensământ național, Albania numără 2.402.113 locuitori, o scădere semnificativă de 419.831 persoane comparativ cu recensământul din 2011, de acum...

Donald Tusk afirmă că liderii UE l-au criticat pe Rutte, următorul șef al NATO

Premierul olandez Mark Rutte, care va fi următorul secretar general al NATO, a fost criticat de alți lideri ai Uniunii Europene în cadrul unui...

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă