Băile, cu suprafeţele lor mici, sunt încăperi care solicită creativitatea celor care se ocupă de proiectarea amenajării lor.
Elementul care dă originalitate şi funcţionalitate băii prezentate este peretele construit pe axa ei central – longitudinală. Peretele are rolul de a crea două perimetre distincte în camera de baie, fiecăruia dintre ele fiindu-i alocată o anumită funcţiune. Astfel, pe latura din zona de acces a fost montată o chiuvetă cu un design inedit. Aceasta are o lăţime destul de mică, lucru ce o face să nu afecteze funcţionalitatea spaţiului. Pe cealaltă latură a peretelui a fost montat un duş şi, în consecinţă, spaţiul respectiv a fost amenajat ca zonă de îmbăiere. Peretele construit funcţionează ca un paravan pentru zona aceasta, deoarece o blochează vizual.
Pentru ca proiectul să poată fi realizat, conductele de apă au fost trase în zona în care, ulterior, a fost construit peretele. Odată cu ele au fost trase şi cablurile electrice care vor alimenta corpul de iluminat ce va fi montat aici. Peretele construit din profile metalice şi plăci din gips-carton rezistent la umezeală a încorporat conductele şi cablurile electrice. El a fost construit pe toată înălţimea camerei (din pardoseală până în tavan) şi pe 70% din lungimea ei. Accesul în zona duşului se poate face atât prin dreapta, cât şi prin stânga acestui perete – paravan.
Cei doi pereţi exteriori ai băii, construiţi din cărămidă, au fost tencuiţi. Pereţii interiori au fost realizaţi din profile metalice şi plăci din gips-carton. Aceleaşi materiale au fost folosite şi pentru crearea bazei de finisaj pe plafon. Între astăreală şi plăcile din gips-carton a fost introdus un strat de vată minerală de sticlă prevăzută cu folie metalică. În plafon, a fost montată o fereastră de mansardă. În etapa finisajelor, pereţii au fost placaţi în totalitate cu faianţă, în timp ce pe pardoseală a fost montată gresie. Tavanul a fost zugrăvit cu vopsea lavabilă de culoare albă.