8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialO fată de 16 ani care cântărea 13 kilograme, adusă în stare...

O fată de 16 ani care cântărea 13 kilograme, adusă în stare gravă la spital

O adolescentă de 16 ani dintr-o comună băcăuană, care cântărea 13 kilograme, a fost adusă în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce mama acesteia a chemat ambulanţa pe motiv că fata era răcită şi nu mai mâncase de o lună, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit directorului Spitalului de Pediatrie Bacău, Aurelia Ţaga, fata a ajuns la spital plină de răni şi malnutrită, fiind internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă .

“Diagnosticul cu care a fost internată minora de 16 ani este de casexie, tetrapareză spastică, retard neuromotor sever şi escare fesiere. În acest moment ea este internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru că necesită tratament de urgenţă sub supraveghere. Mama spune că nu a mai mâncat de o lună”, a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Bacău.

Conform unui comunicat emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, fata care cântărea 13 kilograme se afla în îngrijirea mamei.

Cazul a fost descoperit miercuri seară de medici şi de asistenţii sociali ai DGASPC, în momentul în care mama fetei a chemat salvarea pe motiv că minora era răcită

“DGASPC a deschis o anchetă în aceeaşi zi. Mama minorei a declarat că de mai mult timp fata refuză mâncarea şi a răcit. Acesta este şi motivul pentru care a solicitat amulanţa”, se arată în comunicatul DGASPC Bacău.

Directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bacău, Sorin Braşoveanu, a spus că în urma unei anchete preliminare s-a stabilit că vecinii şi autorităţile locale din satul unde locuia fata ştiau de situaţia minorei, însă nu au făcut nimic.

“Situaţia acestui copil este foarte gravă, şi, încă o dată, iese în evidenţă neimplicarea membrilor comunităţii, lipsa serviciilor primare şi a unui specialist în fiecare comună. Atât timp cât nu există niciun fel de răspundere administrativă sau penală a factorilor locali, din nefericire, la asemenea cazuri vom mai asista”, a declarat Sorin Braşoveanu.

Conducerea DGASPC Bacău a decis ca după ce problemele medicale ale minorei vor fi soluţionate aceasta să fie ocrotită în unul din centrele sale.

Cele mai citite

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă