29.8 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialO companie vrea să transporte minereu din Siberia folosind dirijabile, pentru a...

O companie vrea să transporte minereu din Siberia folosind dirijabile, pentru a evita drumurile înzăpezite

Pentru a evita drumurile înzăpezite din Oreintul Îndepărtat al Rusiei, compania Amur Minerals intenţionează să transporte minereu de la operaţiunile pe care le are în Siberia, folosind dirijabile, conform Mediafax.

 

Totodată, Amur Minerals intenţionează să transporte tot cu dirijabilele echipamente miniere în Siberia. Compania are un proiect de exploatare de nichel şi cupru, Kun-Manie, localizat în provincia Amur.

Compania a anunţat luni că va utiliza două dirijabile care pot transporta încărcături de până la 250 de tone. Amur Minerals a semnat un memorandum de înţelegere cu producătorul american Worldwide Aeros.

Producătorii de dirijabile au nevoie de comenzile din sectorul minier pentru revitalizarea afacerilor, la 77 de ani după ce prăbuşirea Hindenburg a pus redus puternic interesul cumpărătorilor timp de decenii.

Noile dirijabile, cu un design îmbunătăţit şi gaz care nu arde, permit companiilor precum Aeros şi Hybrid Air Vehicles să obţină primele contracte cu industria minieră.

Aeronavele nu sunt restricţionate de terenul accidentat, întrucât decolează şi aterizează vertical. Pentru Amur, noile mijloace de transport vor reduce costurile estimate la 140 de milioane de dolari pentru construcţia unui drum de la mină până la cea mai apropiată cale ferată.

Amur aşteaptă să obţină de la autorităţile de la Moscova o licenţă minieră care să-i permită începerea construcţiilor la proiectul Kun-Manie, unde resursele sunt estimate la 650.600 de tone de nichel şi 178.400 de tone de cupru.

Compania ar putea începe să folosească dirijabilele la doi ani după ce încheie un acord cu furnizorul.

Companiile miniere din Siberia, regiune bogată în resurse precum minereu de cupru, nichel şi fier, cărbune şi petrol, trebuie să facă faţă unor temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius. Iernile foarte severe pot afecta transportul rutier, situaţie care determină multe companii să caute alternative eficiente din perspectiva costurilor.

Costurile legate de combustibil ale dirijabilelor reprezintă circa o treime din cele ale avioanelor de transport, a declarat directorul Aeros, Igor Pasternak, anul trecut. Aeronavele Aeros, construite pe o structură rigidă asemănătoare dirijabilelor, vor putea transporta încărcături de până la 250 de tone, cu viteze de peste 100 de mile (161 kilometri) pe oră, a spus el.

Cele mai citite

De azi se scumpesc gazele

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, săptămâna trecută, o creştere medie de 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor...

Rusia – Ucraina, ziua 859: Moscova susține că a distrus 36 de drone în vestul țării

Rusia a afirmat luni dimineaţa că a distrus în timpul nopţii 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina. Sistemele...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă