5.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialNoul prefect de Cluj, instalat in functie de predecesorul sau

Noul prefect de Cluj, instalat in functie de predecesorul sau

Noul prefect de Cluj, democratul Alin Tise, a fost instalat, ieri, oficial in functie. Reprezentantul Guvernului la acest eveniment a fost chiar predecesorul sau pe postul din fruntea Prefecturii, noul ministru al Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau.
Tise, de profesie avocat, a promis ca va avea grija de respectarea legalitatii in judet si a spus ca nasul sau de cununie, presedintele PD, Emil Boc, care este si primarul municipiului Cluj-Napoca, nu va avea parte de tratament preferential. Noul prefect a spus ca membrii filialei l-au sustinut in cursa pentru ocuparea acestei functii ca urmare a muncii sale din ultimii ani depusa in folosul partidului si in cel al comunitatii locale, si nu datorita legaturii cu Boc. Odata cu noua numire, Tise a demisionat din postul de consilier local al municipiului resedinta de judet.
La randul sau, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a semnat procesul-verbal de predare-primire a Prefecturii. El a afirmat ca prioritatea sa va fi sa ii convinga pe profesori sa inceteze greva generala.
Instalarea prefectului i-a incurcat, insa, planurile lui Hardau. Acesta trebuia sa sustina o conferinta de presa la Bucuresti dar din cauza cetei, avionul cu care trebuia sa ajunga in Capitala nu a putut decola la timp, astfel ca activitatile demnitarului au fost contramandate.
Ceremonia de predare a stafetei la Prefectura ar fi trebuit sa aiba loc sambata dimineata. Ea a fost, insa, amanata doua zile, deoarece Hardau a fost rechemat la Bucuresti pentru a negocia cu sindicatele din invatamant.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă