2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialNoul prefect de Cluj, instalat in functie de predecesorul sau

Noul prefect de Cluj, instalat in functie de predecesorul sau

Noul prefect de Cluj, democratul Alin Tise, a fost instalat, ieri, oficial in functie. Reprezentantul Guvernului la acest eveniment a fost chiar predecesorul sau pe postul din fruntea Prefecturii, noul ministru al Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau.
Tise, de profesie avocat, a promis ca va avea grija de respectarea legalitatii in judet si a spus ca nasul sau de cununie, presedintele PD, Emil Boc, care este si primarul municipiului Cluj-Napoca, nu va avea parte de tratament preferential. Noul prefect a spus ca membrii filialei l-au sustinut in cursa pentru ocuparea acestei functii ca urmare a muncii sale din ultimii ani depusa in folosul partidului si in cel al comunitatii locale, si nu datorita legaturii cu Boc. Odata cu noua numire, Tise a demisionat din postul de consilier local al municipiului resedinta de judet.
La randul sau, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a semnat procesul-verbal de predare-primire a Prefecturii. El a afirmat ca prioritatea sa va fi sa ii convinga pe profesori sa inceteze greva generala.
Instalarea prefectului i-a incurcat, insa, planurile lui Hardau. Acesta trebuia sa sustina o conferinta de presa la Bucuresti dar din cauza cetei, avionul cu care trebuia sa ajunga in Capitala nu a putut decola la timp, astfel ca activitatile demnitarului au fost contramandate.
Ceremonia de predare a stafetei la Prefectura ar fi trebuit sa aiba loc sambata dimineata. Ea a fost, insa, amanata doua zile, deoarece Hardau a fost rechemat la Bucuresti pentru a negocia cu sindicatele din invatamant.

Cele mai citite

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...

Google va începe să elimine conturile inactive

La sfârșitul acestei săptămâni, Google va începe să șteargă conturile care au fost inactive timp de cel puțin doi ani, în conformitate cu noile...

3 riscuri majore asociate cu migrările dentare

Migrarea dentară este un fenomen care afectează mulți oameni, însă nu i se acordă importanța cuvenită. Dar te-ai întrebat vreodată cu ce riscuri este...
Ultima oră
Pe aceeași temă