Delimitarea teritorială dintre cele două comunităţi constănţene îl nemulţumeşte pe unul dintre primari, care a apelat la tribunal pentru a obţine câteva sute de hectare de teren de la vecinul său.
Pe rolul Tribunalului Constanţa este înregistrat dosarul 6886/118/2010 în care primarul şi Consiliul Local din Techirghiol îşi cheamă în judecată omologii din Agigea, obiectul dosarului fiind „anulare act administrativ”. Conform declaraţiei primarului din Techirghiol, Adrian Stan, este vorba de grăniţuirea dintre cele două unităţi teritorial-administrative care nu mai convine celor din Techirghiol. În fapt, conform Legii 2/1968, Techirghiolul cuprindea şi Agigea, dar aceasta s-a desprins în 1989 şi a luat în administrare o suprafaţă de teren care nu era stipulată în lege. Stan susţine că din cele 8.000 ha cât aveau cele două comunităţi împreună, Agigea şi-a adjudecat partea leului, de aproximativ 5.000 ha, aşa că propune o nouă grăniţuire cu vecinii astfel încât să se ajungă cât mai aproape de situaţia în care cele două comunităţi ar avea jumate-jumate din cele 8.000 ha. „Să fie în concordanţă cu realitatea. Teritoriul lor (n.r.-Agigea) ajunge acum până la cimitirul nostru. Dacă vreau să măresc cimitirul, o să îngropăm morţii în Agigea”, s-a plâns primarul stăpân peste nămoluri, nemulţumit că „vecinii” au făcut anul trecut referendum pentru stabilirea limitelor administrativ-teritoriale ale comunei, incluzând şi suprafaţa de teren aflată în dispută anul acesta.
Situaţia este văzută total diferit de primarul din Agigea, Cristian Cârjaliu. Acesta susţine că în 1998 oraşul Techirghiol şi-a aprobat PUG-ul în care şi-a trasat limitele administrativ teritoriale, lucru aprobat de cele două consilii locale. „Agigea a făcut un singur lucru: s-a pliat pe graniţa propusă de Techirghiol. Cu mânuţa lor şi-au trasat graniţa”, ne-a declarat Cristian Cârjaliu, nemulţumit că „în 2010 un alt primar a zis că nu-i convine graniţa. Există proces-verbal de grăniţuire pe graniţa stabilită de ei în 1998 şi pe care astăzi nu mai vor s-o recunoască”. Edilul-şef al Agigei susţine că la data aprobării PUG-ului Techirghiolului a şi fost mărit intravilanul oraşului. Totodată Cârjaliu ne-a mai spus că hotărârile din 1998 nu au fost atacate în instanţă, au produs efecte şi orice act neatacat în timpul prevăzut de lege este căzut din dreptul de a mai fi atacat.
Termen pe 5 octombrie
La primul termen de judecată, din 7 septembrie, dosarul de judecată dintre cele două unităţi teritorial-administrative a fost amânat, fiind acordat un nou termen de judecată pentru 5 octombrie.