Noi infectări, în școală

Alte şapte persoane de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat Ministerul Sănătăţii. ISMB a efectuat un control în unitatea de învățământ.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

27.01.2021 - 00:26

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Duminică MS a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

"În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la '’Matei Balş'' zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile", arată MS.

 

Control online

O echipă de control a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, majoritatea celor chestionaţi menţionând că în unitate "s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască şi s-a respectat distanţa necesară", a informat ISMB într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în şcoală s-au repetat luni proceduri de dezinfecţie generală prin nebulizare, după ce acestea au fost aplicate şi în 21 ianuarie.

"La întâlnire au fost prezente 37 de persoane. În urma discuţiilor purtate cu personalul unităţii, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9  cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 profesori, 2 persoane din personalul didactic auxiliar şi 5 persoane din rândul personalului nedidactic. De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverşi profesori din unitate şi din discuţiile din cadrul şedinţei, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate", a explicat ISMB.

Comentarii