32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialNissan Qashqai facelift, lansat în România

Nissan Qashqai facelift, lansat în România

Designul părţii frontale a fost

restilizat, aceasta fiind acum mai agresivă şi mai reuşită. În spate, noile stopuri în formă de bumerang utilizează tehnologia LED în timp ce eleronul spate a fost reprofilat.
Modificările de stil şi cele tehnice (deflectoare noi, panouri de protecţie a motorului testate în tunelul aerodinamic) au dus la scăderea coeficientului aerodinamic de la 0,34 la 0,33.

Trenul de rulare cu suspensii anterioare Mcpherson şi posterioare multilink a fost adaptat pentru un compromis mai bun între confort şi ţinută de drum. Insonorizarea habitaclului, una dintre problemele primelor Qashqai, a fost regândită atât pentru diminuarea zgomotului motorului, cât şi pentru trecerea prin zone cu apă şi pietriş. Pasajele roţilor sunt acum mai izolate de sunetele caracteristice rulării pe suprafeţe neregulate. Pentru bord s-a folosit un material izolant nou şi tot noi sunt chederele şi garniturile portierelor şi geamurilor.

La interior, calitatea finisajelor a crescut iar tapiseriile şi culorile sunt noi. Instrumentele au fost modificate, acum fiind mai lizibile şi mai elegante. Computerul de bord oferă toate informaţiile pe un ecran TFT mai mare, iar sistemul de navigaţie a fost integrat în consola centrală. Pentru pasionaţii de muzică este disponibil un sistem audio Bose. Cei de la Nissan au acordat atenţie şi spaţiilor de depozitare, care acum sunt mai numeroase. În fine, noul sistem de climatizare HVAC este mai puternic şi mai uşor de utilizat.

Din fericire, preţul a scăzut. Toate cele trei variante de echipare, VISIA, ACENTA şi TEKNA prezintă echipamente în plus faţă de prima generaţie, iar raportul preţ-calitate este superior. Preţurile pornesc de la 16.990 euro cu TVA, versiunea de intrare în gamă fiind Noul QASHQAI VISIA 1,6 115 CP, dotată standard cu ABS+EBD+asistenta la frânare, airbaguri frontale, laterale şi cortină, tetiere faţă active, aer condiţionat, radioCD MP3, comenzi audio pe volan, Bluetooth, cruise control+limitator de viteză, computer de bord, geamuri electrice faţă-spate, oglinzi electrice încălzite, scaun şofer reglabil pe înălţime.

Gama cuprinde două versiuni de caroserie, QASHQAI+2 fiind versiunea mai lungă, cu ampatament mai lung, 7 locuri şi portbagaj cu capacitate mai mare.

Tracţiunea 2WD este disponibilă pentru toate cele patru motorizări, două benzină şi două diesel: 1,6 115 CP; 2,0 140 CP; 1,5 dCi 105 CP; 2,0 dCi 150 CP. Tracţiunea All Mode 4x4i este destinată versiunilor 2,0 140 CP şi 2,0 dCi 150CP.

Transmisia automată, disponibilă la motorizările 2,0 140 CP (CVT) şi 2,0 dCi 150 CP (6 trepte) se regăseşte atât în combinaţie cu tracţiunea 2WD cât şi cu tracţiunea 4×4 la motorizarea pe benzină, în timp ce la motorizarea diesel poate fi obţinută doar în combinaţie cu tracţiunea 4×4.

În weekendul 26-28 martie, concesionarii Nissan din România organizează operaţiunea “Porţi deschise”, în cadrul căreia publicul are posibilitatea de a se informa şi de a testa Noul QASHQAI.

sursa: www.drive-test.ro

Cele mai citite

Grecia: Un incendiu major a izbucnit la 20 kilometri nord de Atena

Un incendiu masiv a izbucnit sâmbătă într-o zonă dens împădurită la aproximativ 20 de kilometri nord de capitala greacă Atena, zonă care nu este...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...

Întârzieri și zboruri anulate. Vacanțele, amenințate să fie afectate

Industria de transport aerian s-a confruntat în ultimele zile cu întârzieri și zboruri anulate. Spațiul aerian european a fost grav perturbat din cauza gestionării...
Ultima oră
Pe aceeași temă