23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialNelu Iordache, audiat la DNA

Nelu Iordache, audiat la DNA

Omul de afaceri Nelu Iordache a venit, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, pentru audieri, informează B1 Tv.

Nelu Iordache, care controlează firma de construcţii Romstrade, firmă aflată în insolvenţă, este judecat, din aprilie 2013, într-un dosar în care este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune, în legătură cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri.

Într-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta sunt judecaţi firma Romstrade şi mai mulţi şefi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Pe de altă parte, Nelu Iordache ar fi, potrivit unor surse judiciare, unul dintre oamenii de afaceri  şantajaţi de Dan Voiculescu, prin ameninţări cu campanii de discreditare în presă dacă nu încheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă